![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Otóż mam takie pytanie, stworzyłem stronkę w php. Po wpisaniu danych logowania otrzymuje następujący błąd: Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (28000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 26 Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 29 Warning: mysqli::query() [mysqli.query]: Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 56 Warning: DB::Query() [db.query]: Couldn't fetch mysqli in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 59 Fatal error: Uncaught exception 'Exception' in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php:60 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php(73): DB->Query('CALL GetAccount...') #1 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\AuctionService.php(37): DB->GetRow('CALL GetAccount...') #2 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\AuctionService.php(14): AuctionService->GetAccountByName('root') #3 C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\index.php(13): AuctionService->Login('root', 'test') #4 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 60 Co może być nie tak? Całość stoi na xampie. Szukałem odp w internecie ale niestety nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (28000/1045): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\SerwisAukcyjny\classes\DB.php on line 26 Złe dane do logowania, wpisałeś na pewno poprawny login/hasło ? -------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
login i hasło napewno dobre. nie mam pomysłu co dalej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Login i hasło do bazy, a nie do zalogowania się na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Też wporządku.
mogę ewentualnie wrzucić kod poszczególnych plików, być może coś przeoczyłem. Czy byłby może ktoś chętny do pomocy mi? Być może rzeczywiście źle ustawiłem hasło ale już się pogubiłem w tym całkowice. Proszę o pomoc. Ten post edytował van_bombel 25.01.2011, 13:32:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Sprawdź/zmień hasło (lub dodaj nowego) użytkownika, który jest przypisany do Twojej bazy i dodaj te dane przy połączeniu.
|
|
|
![]()
|
|
rozumiem że zmienić to w pliku DB.php, na któr ywskazuje błąd tak?
|
|
|
![]()
|
|
Jak tworzyłeś nową bazę to powinieneś przydzielić do niej użytkownika. I właśnie ten login i hasło powinieneś podać przy połączeniu w (bodajże) pliku DB.php
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak mówiłeś. Niestety Mam teraz okienko logowania, a po wpisaniu danych wyskakuje ono na nowo. Co bym nie wpisywał efakt ten sam.
|
|
|
![]()
|
|
Napisz konkretnie na czym stanęło. Co zrobiłeś, co nie działa i jakie masz błędy.
|
|
|
![]()
|
|
już wszystko ok
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:17 |