![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP Version: 5.2.17
MySQL 5.1.65 Apache 2.2.22 strona stoi na serwerze firmy Serveradmin.pl ale to już chyba nie istotne. Witam, Mam utworzoną tabelę klientów w bazie danych MySQL: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `customers` ( `id` int(10) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, `email` varchar(80) NOT NULL, `first_name` varchar(20) NOT NULL, `last_name` varchar(40) NOT NULL, `address1` varchar(80) NOT NULL, `address2` varchar(80) DEFAULT NULL, `city` varchar(60) NOT NULL, `state` char(2) NOT NULL, `zip` mediumint(5) unsigned zerofill NOT NULL, `phone` int(10) NOT NULL, `date_created` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP, PRIMARY KEY (`id`), KEY `email` (`email`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=20 ; Wszystkie dane wpisane w formularzu na stronie przez klienta są dodawane do bazy danych, problem jest tylko z kodem pocztowym 'zip'. Mianowicie baza danych w ogóle nie zapisuje kodu pocztowego, np zamiast 21-150 automatycznie mi daje 0000 :/ Fragment kodu dotyczący pobierania kodu pocztowego podczas wypełniania formularza kontaktowego: CODE if (preg_match ('/^(^\d{2}-\d{3})$/', $_POST['cc_zip'])) { $cc_zip = $_POST['cc_zip']; } else { $billing_errors['cc_zip'] = 'Wpisz kod pocztowy!'; } Gdzie mogę szukać błędu? Proszę o pomoc. Ten post edytował Endure 22.10.2012, 17:56:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:05 |