![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuje rozwiązania problemu, próbuję zrobić system newsów a właściwie już mam działający:
w pierwszym pliku są wyświetlane skróty artykułów
drugi otwiera newsa w całości
Następnie formularz" no i skrypt obsługujący formularz:
i to działa tylko jak zrobić aby można było dodawać zdjęcia, które po przejściu do całości danego artykułu będzie się wyświetlało, próbowąłem coś, wiem że ma być blob w db ale nie bardzo wiem jak się zabrać do tego, i myślę że ktoś posiada większy zasób wiedzy niż ja |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do failes avatar name mam watpliwosci wiec sobie sam spr moje rozwiazanie nie zapisuje zdjecia do bazy tylko do katalogu musisz jeszcze dopisac aby w bazie byla sciezka lub jego nazwa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Liczyłem na coś bardziej tutorialowego ale dziękuje i czekam na kolejne podpowiedzi
Czy nikt nie zna odpowiedzi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co blob. w sposób jaki zabierasz się za bazę świadczy o tym, no offence, że nie powinieneś używać bloba.
możesz trzymać plików w jakimś katalogu np. upload + utworzyć tabele zdjecia (pomocne przy galeriach, awatarach) , ba na siłę nawet bez tabeli w artykule jawne odwołania. Ten post edytował kalmaceta 21.01.2011, 11:22:01 -------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Wiecie nie spodziewałem się tylu podpowiedzi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:51 |