![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LIMIT 1 -> decyduje o liczbie wierszy, usun to...
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha, dzięki. Myślałem, że LIMIT jedynie ogranicza liczbę wierszy w wyniku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Gonzo @ 2004-07-17 16:33:25) Aha, dzięki. Myślałem, że LIMIT jedynie ogranicza liczbę wierszy w wyniku. Bo to wlasnie robi! Jak chcesz liczbe wierszy to
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Oooo, nareszcie ktoś obczaił. Odpisałem na tamten post, bo myślałem, że @kicaj_ wyprowadził mnie z błędu... Ale pomyślałem, że to w sumie nie ma sensu (bez obrazy dla kicaja oczywista).
Dzięki wielkie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie.. to nie jest dobre rozwiazanie, bo jest sporo wolniejsze, musisz pobrac wszystkie wiersze z bazy (wraz z ich iloscia rosnie roznica pomiedzy tymi dwoma sposobami) i dopiero potem php je zlicza wewnetrznie, a robiac to COUNT'em, obliczenie jest wykonywane na poziomie bazy bez pobierania jakichkolwiek danych, podejrzewam nawet, ze byc moze ilosc wierszy jest trzymana w pamieci i odpowiednio inkrementowana/dekrementowana przy insterach/delete'tach etc.
PS. topic leci na MySQL -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
dobre pouczenie
![]() -------------------- PHP Developer
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 06:01 |