![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem początkującym w dziedzinie linuxa i mysql-a proszę o pomoc chciałem postawić ruter na Debianie 5.0.2 doinstalowałem do debiana pakiety zgodnie z opisem http://ellebian.pl/opis.html mam problem z utworzeniem bazy mysql w shellu wchodze do katalogu lms-a /var/www/lms wydaje komendę CREATE DATABASE lms CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;wyskakuje mi napis ERROR 1007 (HY000): Can't create database 'lms'; database exists proszę o pomoc pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pisze w komunikacie baza już istnieje o takiej nazwie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok teraz mam taki problemik
Cytat Warning: Unable to connect to database! in /var/www/lms/lib/LMSDB.php on line 52
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/lms/lib/LMSDB.php:52) in /var/www/lms/index.php on line 135 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 11.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysłałeś już coś do przeglądarki - ujmując to tak łopatologicznie. W tym wypadku nie połączyłeś się do bazy co spowodowało wypisanie warning: unable.....
Sprawdź czy masz wszystko na swoim Debianie. Np na Ubuntu (rodzina debian) nie wystarczy php, apache i mysql server aby polaczyc sie z baza za pomoca php. Ten post edytował Solimo 22.08.2009, 21:27:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:18 |