![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanko do bazy:
Powyższe zapytanie działa jak trzeba. Mam też inne zapytanko, które różni się tylko jednym warunkiem (brak "AND o.refEarn>0 " ):
To zapytanie również działa poprawnie. Wyniki są inne niż w pierwszym zapytaniu. Następnie chciałbym te powyższe zapytania połączyć w jedno. Robię to w ten sposób :
Jak widać, "doklejam" left joinem 2-krotnie dane z jednej tabeli, zmieniając tylko "warunki". Niestety wyniki jakie to zapytanie zwraca nie są zgodne z moimi oczekiwaniami. W skrócie mówiąc to :
Daje mi idenytyczne wyniki. Z ids i ids2 jest tak samo. Gdy odpalam tamte (dwa pierwsze) zapytania osobno, wyniki są różne, czyli takie chce mieć. To :
działa tak samo jak:
A nie powinno tak być, bo przecież są różne "warunki" w "o" i "o2". W jaki sposób rozwiązać mój problem ? @up Heloł programiści. Starałem się dokładnie opisać problem. Czy coś jest niejasnego, że nie potraficie mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ? Jeśli tak to proszę napisać, podam więcej szczegółów, czy tam wyłumaczę problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:18 |