![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Posiadam stronę internetową która w nowym dialogowym oknie ( dialog() ) dodaje nowy rekord. Później po zamknięciu okna dialogowego informacje te chciałbym wyświetlić w pozycji Select. Oczywiście wszystko jest ok tylko że w bazie danych mam auto_incorrect jak pobrać ten rekord ( id) który nie był dodawany w formularzu.
Dokładnie chodzi mi o tą linijkę:
<option value=" i tutaj muszę opbrać id... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi? Dokładnie to zdanie, jakoś jaśniej? Jakim formularzu?
Cytat Oczywiście wszystko jest ok tylko że w bazie danych mam auto_incorrect jak pobrać ten rekord ( id) który nie był dodawany w formularzu. Ale jeśli chcesz pobrać id ostatnio dodanego rekordu to zwróć go w pliku php nazwa php. Tj. po poprawnym dodaniu wyświetl go zwyczajnie poprzez echo i odbierz odpowiedź za pomocą ajaxa (musisz przerobić nieco funkcję). -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki tworzyłem przy pomocy tego skryptu:
http://www.webskrypty.pl/2010/dodawanie-re...-pomoca-jquery/ mój plik nazwa.php wygląda tak samo jak plik insert.php w tym artykule(poza moimi danymi) Rozumiem że w wpliku nazwa.php zrobić formułe select * form.... i poprać według nazwy? Tylko później będę miał problem z przerobieniem danej na ajax Ten post edytował Randallmaster 12.01.2013, 12:45:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:52 |