![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
siedzę na taki problemem mam tabele np. dane oraz historia_dane. Tabele są podobne, ponieważ tabela historia_dana ma dodatkowo 2 wiersze tj. data_zmiany oraz przez kogo ta zmiana została zrobiona. Problem mam z poniższym zapytaniem:
i problem jest taki że wyskakuje mi bład: #1136 - Column count doesn't match value count at row 1 Również próbowałem na inne sposoby np
a najlepsze jest to ze jak zrobilem dla testu zapytanie:
To zadziałało poprawnie. Problem jest jak chcę wszystkie wiersze przepisać. W tabeli dane mam jedno pole primary kay oraz jedno uniq. W historia_dane nie mam żadnego indexu gdzyż tam nie jest mi on potrzebny. Gdzie robię błąd? Z góry dzięki za pomoc ![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
a najlepsze jest to ze jak zrobilem dla testu zapytanie:
To zadziałało poprawnie. Przecież to nie ma prawa zadziałać! Do kolumny "c" pakujesz zapytanie w postaci stringa, a nie wartości. Spróbuj tego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pola data i jakieś_id są to dodatkowe pola na końcu tabeli historia_dane. Ten sposób co podałem działa. Problem pojawia się jak chce więcej wierszy z tabeli dane :/
Ten post edytował kanji 17.03.2010, 14:55:24 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:36 |