![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tabelkę z produktami: np. ananas, kiwi, banan, brzoskwinia itd.
Potrzebuje wyświetlić te produkty w taki sposób: A: - ananas B: - banan - brzoskwinia K: - kiwi Jak widać pomijam litery na które nie zaczyna się żaden produkt i wyświetlam w kolejności alfabetycznej. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 5 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego powinno zadziałać:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tabelkę z produktami: np. ananas, kiwi, banan, brzoskwinia itd. Potrzebuje wyświetlić te produkty w taki sposób: A: - ananas B: - banan - brzoskwinia K: - kiwi Jak widać pomijam litery na które nie zaczyna się żaden produkt i wyświetlam w kolejności alfabetycznej. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, z góry dziękuje. Jeśli problem tyczy się rzeczywiście MySQL (dałeś taki tag przy temacie) - to wystarczy dodać ORDER BY:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, działa bardzo dobrze
![]() ![]() Coś takiego powinno zadziałać:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 5 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:33 |