![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzien dobry. Proszę o pomoc.
Mam taki formularzyk
Klub ma w bazie jeszcze oprocz nazwy swoje ID. Jak w tym samym formularzu powiazac ID z nazwa klubu, tak aby w dalszych operacjach to ID "ciągnęło" się za nazwą klubu. Później to chyba Foreign Key, jak już będę wstawiał mecze? Będę wdzięczny za pomoc, bo sezon NFL już niebawem;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. Zaraz sprawdzę, czy działa.
Tylko zamiast wklejać, wolałbym zrozumieć co zrobiłeś. ![]() Coś nie działa... Dopytam. To pole w POST ma name=gospodarz. I jak odbieram te dane, to pod jakim name pobrac to ID? Czy coś zamieszałem? Ten post edytował Frugo75 25.06.2013, 10:09:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli
to wtedy chyba <option value='$nt[0]'>$nt[1]</option> ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To pole w POST ma name=gospodarz. I jak odbieram te dane, to pod jakim name pobrac to ID? print_r($_POST); i bedziesz widzial co leci postem I jak wspomnial poprzednik - wez sie zapoznaj z podstawami formularzy. Forum nie jest na wyjasnianie takich podstaw, ktore sa ogolno dostepne w necie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@CuteOne
Czytam, czytam i oglądam... Duzo juz zrobilem, w wieku 40 lat zachcialo mi sie nauczyc programowania i mam juz prawie caly system do relacji na zywo z NFL. Tylko z tym ID nie moge sobie poradzic. Forum rozleniwia, wczesniej znalazlem wszystko co chcialem z google... ![]() Nie wstawia mi się do bazy mecz. print-r zwraca tak: . Na razie to co podał mi CuteOne wstawiłem do pola "gospodarz'. Co zrobić żeby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Trudno zeby sie wstawial do bazy, skoro kod co tu podales nic nie wstawia do bazy....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Uzupełniam.
|
|
|
![]()
|
|
Ty nie uzupelniaj tylko pokaz caly kod
I zapoznaj sie KONIECZNIE z tym tematem i do niego ZASTOSUJ Temat: Jak poprawnie zada pytanie zanim napiszesz kolejnego posta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Parę lekcji na start:
1. staraj się nie zagłuszać błędów (chodzi o @) 2. w wersji produkcyjnej wstaw sobie za zapytaniem or die(mysql_error())
3. ewentualny błąd wrzuć do googla a otrzymasz odpowiedź co jest źle ps. o jeden przecinek za dużo |
|
|
![]()
|
|
Obiecuje za zapoznam się jeszcze dziś.
![]()
plik: mecze.php
OK. Chyba już wiem. Wstawiło, ale mam w bazie mecz "111 - Philadelphia Eagles." Czy da sie zrobic tak, zeby wyswietlalo Chicago Bears - Philadelphia Eagles, ale każda z drużyn miała "przyklejone" do siebie swoje ID? Sorki, ale dopiero raczkuję i tez ze zmeczenia pewnych rzeczy nie ogarniam. Za to pilnie ćwiczę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:17 |