![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takie zapytanie:
w tabeli galleries mam 11 rekordow, a w pictures jeden. niestety zapytanie zwraca mi cos takiego:
jak powinno wygladac zapytanie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz jak wyglądają poszczególne bazy (ich strukturę), oraz przykładową zawartość.
jak powinno wygladac zapytanie? Nie wiem, bo nie napisałeś, co chcesz otrzymać dzięki zapytaniu SQL.Zapytanie przedstawione działa zgodnie z oczekiwaniami - zwraca iloczyn kartezjański dwóch tabel (jak będziesz miał w tabeli pictures 2 rekordy, zapytanie zwróci ich 22). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt - nie napisalem dokladnie o co mi chodzi...
chce aby zapytanie zwrocilo mi liczbe wszystkich rekordow z dwoch tabel... tak wiec zwrocony wynik powinien byc taki: Kod Array ( [Galleries] => 11 [Pictures] => 1 ) stroktora tabel... chociaz nie wiem czy to tutaj waze :] pictures - ID | Name | Title | Description | Created | Gallery | Views galleries - ID | Name | Description | Created |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stroktora tabel... chociaz nie wiem czy to tutaj waze :] Rzeczywiście struktura nie jest ważna, ale myślałem, że tabele są jakoś ze sobą powiązane...Nie jestem pewny, czy uda się zbudować zapytanie, które zwróci liczbę wierszy dwóch różnych tabel w kolumnach (szczerze, to wątpię w to). Ale rozwiązanie, które może Ci wystarczy opiera się na UNIACH - lecz wynik bedzie zwrócony w jednej kolumnie, w kilku wierszach (w Twoim przypadku w dwóch).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 02:49 |