![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%)
|
witam
mam o to takie 2 zapytania
i błąd wyskakujący "Something is wrong in your syntax obok '' w linii 1" błąd dotyczy tego zapytani ->
okazało się że chodzi o brak '' w tym fragmencie . Jak to możliwe że wywala błąd skoro pole id_clan w obu tabelach jest typem smallint (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) :| nie rozumiem o co z tym chodzi .. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
zawsze dawaj wartość objętą apostrofami, bo w innym przypadku nadal jesteś narażony na sql injection, pomimo funkcji mysql_real_escape_string()
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%)
|
zzz.. ost poruszałem temat ciapków -> http://forum.php.pl/index.php?showtopic=16...mp;#entry820963 i nospar stwierdził że ciapków nie trzeba używać w zapytaniach gdzie operuje się liczbami.. to jak to w końcu jest ?:|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
ale tylko jeżeli zrobisz rzutowanie na (int) to możesz nie używać, ale u Ciebie tego nie widzę
|
|
|
|
|
|
|
|
no ale jakie niebezpieczeństwo jest w takim przypadku skoro wartość w warunku lub np przy INSERCie pochodzi z bazy i wiem że typ pola z którego pochodzi jest INT a jeśli wartość pochodzi z obliczeń w 99% uzywam wtedy funkcji ABS (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) mam wychodzić z założenia że ktoś się włamał do bazy i pozmieniał typy pól ?:|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 04:11 |