![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przy MySQL 5 i php 5.1.1 mogą mi nie działać starsze skrypty?? Nie działa mi Księga gości 0.2 i 0.3 by KESS, KGB 1.85, a także phpBB2 próbowałem zainstalować i także nie działa. Może to moja wina
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Problemy... Tja, tu kazdy ma problemy. Prosze mi przesłac poprwny tytuł a odblokujeedit: otwieram -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-phpion.com- |
![]()
|
Goście ![]() |
register_globals on? zmien wszystkie $HTTP_GET_VARS[] na $_GET[] i analogicznie z POST, COOKIE itd. i mysle, ze powinno pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
register_globals ustawiłem na on, ale nie znalazłem nic z $HTTP_GET_VARS, POST
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dziala? - alez okresliles problem, napisz szczegolowo co nie dziala - nic sie nie wyswietla, pokazuje bledy skladni, brakuje rozszerzen php??
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Np. w phpBB 2 PL "Nie można połączyć z bazą" a w Księdze 0.2 by KESS "brak uprawnień"
Ten post edytował Coolmax 20.12.2005, 17:34:19 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpBB: Masz zainstalowane rozszerzenie mysql?
Księdze 0.2 by KESS: tu opis bledu jest mowiacy wszystko ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Jakie rozszerzenie mysql?? a jak w windowsie nadać uprawnienia, bo w unixie albo przez serwer ftp to są te chmody, nie??
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kożystasz z bazy danych MySQL, więc wypadałoby żebyś miał zainsalowane rozszerzenie do obsługi tej bazy.
Wyprzedzając fakty: Nawet nie pytaj jak zainstalować to rozszerzenie, bo zamknę temat i dostanisz ostrzeżenie. Odpowiedź znajdziesz na forum, bo już wiele razy było to poruszane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz czy nie działa u Ciebie świeżo po instalacji MySQL 5 czy gdzieś na zdalnym serwerze.
MySQL od wersji 4.1 ma domyślnie inny sposób kodowania haseł i może stąd Twoje problemy dotyczące braku uprawnień, poszukaj na forum o OLD_PASSWORD. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie działa świeżo po instalacji...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zalogować się z konsoli do MySQL i wrzucić takie polecenie:
Wtedy spróbuj wpisać w ustawieniach Twojego skryptu nowe hasło, które wpisałeś, może to pomoże. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:09 |