![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w opisie.
Zastanawiam się, czy są możliwe jakieś skróty matematyczne przy funkcji UPDATE jak w JS czy PHP np. var+=2 daje nam to samo co var=var+2. albo var++ daje to samo co var=var+1. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś któreś z tych zastosować
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie możesz tak zrobić na samym select. Coś takiego można by zrobić w pl/sql a dokładniej w pl/pgsql (bo ten znam) np:
I gra muzyka. @edit yhy widzę że z armatą na wróbla wyskakuje, ehh takie proste rzeczy mi z bania wywala ;] Ten post edytował cojack 1.02.2010, 11:19:54 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś któreś z tych zastosować ![]() Próbowałem i nie działają. ;] Dlatego pytam czy jest JAKIŚ sposób. Ja właśnie robię to cały czas jak VGT.
z tym że nie pomyślałem, żeby dodać LIMIT. Dzięki za sugestię. ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat limit to juz kosmetyka, jesli sekcja where zapewnia uwzglednienie tylko jednego rekordu.
![]() Sadzilem, ze tego nie znasz i ogolnie pytasz, gdyz nie zakladalem, ze mozna jeszcze dalej szukac usprawnien w stylu: set `pole`++ ![]() Ten post edytował VGT 3.02.2010, 11:33:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:34 |