![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam baze danych w mysql a w niej kilka tabel. Z jednej tabeli wyciągam pewien rekord i porównuje z innym rekordem z innej tabeli. Obie tabele są w jednakowym kodowaniu. Gdy wyświetlę obie wartości to obie wyświetlają się na stronie jednakowo. Jednak gdy chce porównać je w taki sposób:
to zawsze mi pokazuje ze nie znalazl. O co kaman? Dodam ze jak w bazie usunę z obu tabel znak ś to mi działa, pliki też mam jednakowo kodowane. Ten post edytował jakis_login 6.01.2014, 19:25:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Turson skoro operator równości wyrzuca mu to dlaczego ma działać mu operator identyczności? Dla mnie to trochę nie logiczne ale może się mylę
![]() dla upewnienia się, że kodowania na pewno są identyczne zaraz po połączeniu się z bazą wklep zapytanie:
Powinno pomóc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Skoro problemem jest znak "ś" zapewne kodowanie jest różne.
2. Pamiętaj, że Unikod może być zapisany na wiele sposobów i powinieneś go znormalizować przed zapisem do bazy danych: http://php.net/manual/en/class.normalizer.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 18:06 |