![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chodzi mi o robienie backupów moich baz danych do plików, z których potem można zrobić import (przywrócić bazę danych). Gdy szukam w googlu znajduję tylko metodę na export poszczególnych tabel: $query = "SELECT * INTO OUTFILE 'nazwa_pliku' FROM nazwa_tabeli"; wiem, że mogę sobie napisać funkcję, która czyta nazwy tabel w danej bazie danych, ale i tak wynik jest średnio zadawalający bo uzyskujemy wiele plików zamiast jednego i potem trudno napisać skrypt, który wgra z powrotem całą bazę no i trudno robić backupy. Czy naprawdę nie ma możliwości wyeksportowania całej bazy danych do jednego pliku? ps. czy wgranie metodą LOAD DATA INFILE zrekonstruuje również strukturę tabeli czy ona już musi być gotowa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie mam dostępu do funkcji "system": serwer wirtualny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyeksportuj do oddzielnych plików a później sklej te pliki Jak chcesz mieć strukturę, to utwórz wcześniej plik ze strukturą i sklejaj go z eksportem jako pierwszy
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale może jest jakiś prosty skrypt gdzieś tam w necie, który by to robił?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Wam!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:42 |