![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam bazę/zbiór filmów. Dane takie jak opis, zdjęcie, tytuł są zapisane w bazie danych mysql. Teraz chciałbym aby po kliknięciu na film z listy wyświetliła się strona z jego opisem, zdjęciem itd. I teraz pytanie, czy dla każdego filmu trzeba tworzyć osobny plik xhtml/php i tam ręcznie wprowadzać te dane, czy można jakoś wykorzystać dane z bazy danych wczytując je na jedną stronę, w zależności od tego jaki film się wybrało na szczegóły. jak to rozwiązać ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy akurat o to Ci chodziło. Ale ja stosuję taką metodę.
Najpierw pobieram dane z bazy danych do określonego filmu. Lecz w formie uproszczonej. czyli np "Film jazda na całego - czytaj więcej" W powyższej linijce tylko odczytuję z bazy tytuł oraz tworzę już nowego if'a do czytaj więcej. To będzie tak:
Zaraz pojawią się spece od zabezpieczeń i poradzą o addslashes() zapewne ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
te kody mają być w osobnych plikach, tak? ten pierwszy w jakiś a drugi w admin.php, dobrze rozumiem?
co to znaczy $_GET['filmy'] oraz $_GET['filmy']=='pokaz' ? nie za bardzo jeszcze się w tym orientuję, bardzo proszę o wytłumaczenie. ja przeszukuję bazę i wybieram rekordy w ten sposób:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nie za bardzo jeszcze się w tym orientuję, bardzo proszę o wytłumaczenie. A może by tak najpierw elementarz poczytać, dopiero potem pytać? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te obydwa teksty w jednym pliku.
Będzie taki link: http://twojastrona.pl/admin.php?filmy=pokaz wtedy pokazuje filmy jako tytuł i czytaj więcej, po przyciśnięciu czytaj wiecej, przenosi do admin.php?film=podglad&id=1 i wtedy pokazuje info na temat filmu o id 1 |
|
|
![]()
|
|
Zidane Dzięki za pomoc. o to chodziło.
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:40 |