![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2011 Skąd: Książ WLKP Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, a więc mam taki mały problemik. Sprawdzałem dziś logi serwera a tam bląd
Cytat [Sun Jul 22 22:46:24 2012] [warn] [client (ip)] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: mysql_result() [<a href='function.mysql-result'>function.mysql-result</a>]: Unable to jump to row 0 on MySQL result index 8 in (siezka_skryptu) on line 3954 (usunąłem z błedu ip użytkownika oraz ściezke do skryptu)Dowiedziałem się ze funkcja którą używam jest juz troche przestarzała. Czym mogę to zastąpić? Z góry dzieki za odpowiedzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie chcesz przebudowywać całego skryptu to użyj mysql_fetch_row.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2011 Skąd: Książ WLKP Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety ale musiałem przebudować wiekszość skryptu ale poradziłem sobie z tym już
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 24.07.2012 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem coś takiego, dzieje się to, gdy wynik zapytania SELECT pozostaje puste, wtedy mysql_result wrzuca ten właśnie błąd. Rozwiązałem to pewnym sposobem.
Kod $query = mysql_query("SELECT ....... ");
$row = mysql_num_rows($query); if($row > 0) { // I tutaj mysql_result } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wkrótce PHP usunie funkcje mysql_ zastępując je wbudowaną biblioteką PDO. Więc jak już coś zmieniać to na lepsze
![]() ps. PDO całkowicie zabezpiecza przed SQL Injection |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Póki nie ma PDO sugeruję mysqli
![]() ![]() ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To źle sugerujesz
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:03 |