![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Raczkuję w temacie i bardzo proszę o pomoc. Wymyśliłem sobie projekt, w którym potrzebuję stworzyć tabelę HTML, z dynamicznie generowanymi nagłówkami wierszy i kolumn. Nagłówki mają być pobierane z bazy. W polach tabeli powinny się pojawić textboxy.
To "coś" powyżej "coś" generuje. Pobiera dane z bazy i wyświetla w wierszach i kolumnach nagłówkowych. Ale... 1. Nagłówki kolumn są na poziomie pierwszego wiersza, a powinny być wyżej. Pierwsza lewa, górna komórka powinna być oczywiście pusta. 2. Nie wygląda to jak tabela, linie tabeli są tylko w pierwszej kolumnie 3. Nie wiem, jak i gdzie wstawić znaczniki <td></td> i jak wpakować w nie textboxy, do których można się będzie odwoływać... Pomoże ktoś. Jak z tego zrobić działającą procedurę? Dziękuję i pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale to, co jest w tym linku to dla mnie na razie czarna magia. To jest klasa i korzysta z PDO.
I na dodatek chyba tylko jedne nagłówki są brane z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To przejdź na PDO-daje dużo korzyści. A dużo nie trzeba by przerobic sobie kod. Ale jeszcze masz jednego linka który rozwiąże twój problem
http://stackoverflow.com/questions/4165195...et-column-names Tu masz rozwiązanie moje jeśli chodzi o nagłówki z bazy danych. Tam gdzie masz xxx musisz wprowadzić swoje dane.i
Ten post edytował woxala123 11.02.2017, 09:17:06 |
|
|
![]()
|
|
Chociaż nie do końca o to mi chodziło to dzięki.
Już sobie poradziłem. Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
To pokaż rozwiązanie, o co Tobie chodziło?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Coś w tym stylu:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:59 |