![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym dodać na stronie mały panel administratora. Staram się dodać warunek żeby po zalogowaniu się na admina wyświetlało mi się zupełnie inne okno: admin.php.
Warunek może być albo po ID=1 albo po loginie: admin. Bardzo proszę o pomoc, trochę się już z tym męczę Kod session_start();
require_once 'config.php'; $Message = ""; if (empty($_POST['login']) || empty($_POST['haslo'])) { $Message = "Login lub hasło jest puste!"; header('location: index.php?Message='.$Message); exit; } $wynik = mysql_query("select * from users where Login = '".$_POST['login']."'"); $ilosc_wynikow = mysql_num_rows($wynik); if ($ilosc_wynikow == 0) { $Message = "Podany użytkownik nie istnieje!"; header('location: index.php?Message='.$Message); } else { while ($row = mysql_fetch_assoc($wynik)) { if ($row['Password'] == md5($_POST['haslo'])) { $_SESSION['zalogowany'] = TRUE; $_SESSION['login'] = $row['Login']; $_SESSION['email'] = $row['Email']; $Message = "Zostałeś zalogowany!"; header('location: index.php?Message='.$Message); } else { $Message = "Podane hasło jest błędne!"; header('location: index.php?Message='.$Message); } } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj w tabeli coś w rodzaju rangi, to lepsze rozwiązanie. Natomiast na podstawie tego co tutaj masz:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie pomogło, ponieważ na stronie index po zalogowaniu wyświetla mi się komunikat "ze zostałem zalogowany"
Kod $Message = "Zostałeś zalogowany!"; header('location: index.php?Message='.$Message); Czyli w tej chwili rezultat jest taki jak przy logowaniu na zwykłego użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie pomogło, ponieważ na stronie index po zalogowaniu wyświetla mi się komunikat "ze zostałem zalogowany" Kod $Message = "Zostałeś zalogowany!"; header('location: index.php?Message='.$Message); Czyli w tej chwili rezultat jest taki jak przy logowaniu na zwykłego użytkownika. Więc najwidoczniej nie logujesz się jako admin (login). Jest milion sposobów na osiągnięcie tego co potrzebujesz i nie jest to specjalnie skomplikowane.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za szybką pomoc, nie wiem czemu ale dalej jest to samo... Siedzę nad tym drugi dzień.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń [0] z $row[0]['Password'] i pozostałych $row
|
|
|
![]()
|
|
niestety dalej po zalogowaniu na admina jestem przekierowany do index.php?Message=Zostałeś zalogowany!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) włącz wyświetlanei wszystkich błędów. tu masz napisane jak:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie 2) nie $row['login'] a $row['Login'] 3) Usuń te 0 z $row jak ci pisano jesli tego jeszcze nie zrobiles 4) Jeśli nadal nie działa, to pokaz kod po poprawkach. Zanim jednak to zrobisz pamiętaj o punkcie nr 1 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat 2) nie $row['login'] a $row['Login'] tu właśnie był problem, serdecznie wam dziękuję za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:37 |