![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam zapytanie które łączy trzy tabele i wyświetla sumę wartości z jednej z tabeli
Tak wygląda zapytanie
Niestety nic się nie pojawia Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonywałeś zapytanie bezpośrednio na bazie danych?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wykonałem w pliku php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro nie wykonales tego w pliku php to w jak to wykonales?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sorry wykonałem w pliku php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Super, to skoro juz wiemy, jak wazne jest uzywanie przecinkow, przejdzmy do rzeczy:
Skoro nic ci sie nie wyswietla to masz dwie opcje czemu - albo warunek nie jest spelniony - albo masz blad zapytania Po to ci trueblue napisal, bys odpalil to na bazie bezposrednio to bys widzial od razu co jest schrzanione. A skoro nie chcesze tego zrobic na bazie to sprawdz blad bazy w php. No i nie mieszaj obiektowego mysqli z proceduralnym bo groch z kapusta wychodzi -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wykonałem to zapytanie w sql
Ale pojawił się błąd #1052 - Kolumna: 'nr_stacji' w field list jest dwuznaczna Warunek jest spełniany tylko coś z sumowanie wyników jest nie tak Takie zapytanie działa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Google też pewnie nie próbowałeś poszukać problemu?
https://www.google.com/search?q=mysql+%231052 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.05.2025 - 13:45 |