Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP] KRASNAL SERV 2.7 jaki jest link do połączenia się z bazą danych
Th0e
post 16.10.2012, 13:52:11
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam! jaki jest link do łączenia się z bazą danych w krasnal serv 2.7 ? Oto mój aktualny config.php który służy do łączenia się z nią:

1. <?php session_start();
  2. mysql_connect("localhost","root","krasnal") or die(mysql_error()."Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie.");
  3. mysql_select_db("konta") or die(mysql_error()."Nie mozna wybrac bazy danych.");
  4. ?>

aktualny przykład źle działa bo jak próbuję przejść do rejestracja.php to strona ładuje się bez końca, mimo że wszystkie inne działają normalnie. Wiem że to problem złej ścieżki bo wcześniej jak robiłem wszystko na cba.pl to też rejestracja.php ładowała się bez końca gdy był zły config.php

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
tr!ckle
post 16.10.2012, 14:30:55
Post #2

-----

A jesteś pewny ze masz użytkownika root i haslo krasnal do niego? I że port bazy jest domyślny, tj. 3306? Adres jest w porządku. Sprawdź jeszcze czy w ogóle serwer mysql Ci działa.
+Quote Post
b4rt3kk
post 16.10.2012, 14:37:56
Post #3

-----

Moja rada, wywal pokurcza i zainstaluj serwer, którego projekt jest ciągle rozwijany i aktualizowany, chociażby xampp'a. Nie możesz mieć pewności, że to błąd z połączeniem z bazą danych. Zakomentuj cały config i zobacz czy wtedy strona się załaduje (mimo iż z błędami).

1. <?php session_start();
  2. /*
  3. mysql_connect("localhost","root","krasnal") or die(mysql_error()."Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie.");
  4. mysql_select_db("konta") or die(mysql_error()."Nie mozna wybrac bazy danych.");
  5. */
  6. ?>

--------------------
Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
+Quote Post
Th0e
post 16.10.2012, 17:19:42
Post #4

-----

muszę korzystać z krasnala, bo webserv z dnia na dzień przestał mi działać (przy włączaniu pokazuje się jakieś dosowe okienko z jakimś tekstem w którym pisze coś 0.0.0.0.00) a easyphp niby się włącza, ale localhost i 27.0.0.1 nie działa. a nie chce mi się męczyć z cba.pl -.- to co nic się nie poradzi?

a i pasy na pewno są dobre bo nimi się loguje do phpmyadmin
+Quote Post
b4rt3kk
post 16.10.2012, 18:02:28
Post #5

-----

Adres localhosta to 127.0.0.1. A po drugie, czy zakomentowałeś config tak jak napisałem post wyżej? To da Ci pewność, że problem jest właśnie w tym miejscu, trzeba wykluczyć inne możliwości.

--------------------
Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3.05.2025 - 05:12