![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Panowie mam pytanie w jaki sposob moge wyswietlic tylko jeden rekord z bazy danych na podstawie wyboru danej nazwy ktora znajduje sie w bazie danych ? Mam takie cos ale to mi wyswietla tylko tak jakby pierwszy rekord z bazy
calkiem sie zakrecilem i nie moge sobie z tym poradzic prosze o pomoc. Ten post edytował rad11 29.11.2012, 18:33:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca wiem o co chodzi w tym, ale jak chcesz wyświetlić 1 rekord, na podstawie jakiegoś warunku to użyj takiego zapytania:
gdzie $filtr to jedna z krotek tejże kolumny. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj mi wyswietla liste artykulow pobrana z bazy danych prawda
A tutaj chce aby mi wyswietlilo tylko nazwe artykulu na ktory sie kliknie ale pokazuje mi tylko pierwsza nazwe z bazy
b4art3kk ocb. z ta $filtr ? i krotka ? bo nie rozumiem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy, że masz artykuł o tytule 'jak napisać zapytanie SQL' i chcesz wyświetlić konkretnie ten artykuł z bazy, tak więc piszesz zapytanie, które pobierze tylko krotki o konkretnej wartości pola tytuł. Dodatkowo możesz ograniczyć wyniki do tylko jednej krotki. Jak jest skonstruowana Twoja baza? Funkcja wyswietl_nazwe_artykulu powinna pobierać chociażby id tego artykułu, natomiast funkcja wyswietl_artykuly powinna to id przekazywać w linku.
function wyswietl_nazwe_artykulu($id){ include "baza/otwarcie_bazy.php"; $sql = "SELECT artykuly_nazwa FROM artykuly WHERE id='$id' LIMIT 1"; $res = mysql_query($sql); while ($wiersz = mysql_fetch_assoc($res)) { $nazwa_artykulu = stripslashes($wiersz['artykuly_nazwa']); $element = "<p>$nazwa_artykulu</p>"; echo $element; } } -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zobacz w bazie nazwę kolumny w ktróej zapisują się ID newsów i podmień ją z nazwą: newsID, 2. Do zmiennej $IDogladanegoNewsa dopisz ID aktualnie ogladanego newsa ![]() PzDr! |
|
|
![]()
|
|
Tabela artykuly ma 3 kolumny artykuly_id , artykuly_nazwa oraz artykuly_tresc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pytasz o podstawy!
Przeczytaj najpierw jakiś kurs czy książkę, potem zadawaj pytania. Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:02 |