![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
Stworzyłem formularz php który zapisuje mi dane do bazy mysql, nastepnie wyciągam sobie te dane i tworze tabelki i chcaiłbym aby dane rekordy ktore wyciagam zeby dalo sie je edytowac, przy kazdym rekordzie żeby był przycisk edytuj jak to najprościej rozwiązać ? przykład sorka za jakosć przykładu ![]() ![]() jesli temat był już na forum to prosze o linka a to prosze skasowac bo mnie sie tego znalexc nie udalo ![]() Ten post edytował shaolin33 28.06.2013, 07:56:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostszym rozwiązaniem będzie wyświetlenie danych, przy czym w każdym wyświetlonym rekordzie
dodajesz przyciski edytuj/usuń, które po naciśnięciu spowodują wywołanie odpowiedniej funkcji. Do tych funkcji wkładasz argument, który jest identyfikatorem ID danego rekordu. Ostatecznie funkcja, która zostaje wywołana edytuje, bądź usuwa z bazy rekord o wskazanym ID. Podobną tabelkę, którą prezentujesz buduje się w html. Jeśli liczysz na jakąś konkretną pomoc, wysil się, napisz dokładnie czego nie wiesz (jak włączyć komputer, jak napisać funkcję w php itp), użyj polskiej gramatyki, a na pewno dowiesz się czegoś bardziej szczegółowego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@shaolin33 tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
@shaolin33 tak ![]() co by samo sie gogawalo numerowanie czyli tak: id int(5) NOT NULL auto_increment, Najprostszym rozwiązaniem będzie wyświetlenie danych, przy czym w każdym wyświetlonym rekordzie dodajesz przyciski edytuj/usuń, które po naciśnięciu spowodują wywołanie odpowiedniej funkcji. Do tych funkcji wkładasz argument, który jest identyfikatorem ID danego rekordu. Ostatecznie funkcja, która zostaje wywołana edytuje, bądź usuwa z bazy rekord o wskazanym ID. Podobną tabelkę, którą prezentujesz buduje się w html. Jeśli liczysz na jakąś konkretną pomoc, wysil się, napisz dokładnie czego nie wiesz (jak włączyć komputer, jak napisać funkcję w php itp), użyj polskiej gramatyki, a na pewno dowiesz się czegoś bardziej szczegółowego. ok zrobiłem tabelkę, pobieram dane
ale nei wiem teraz jak utworzyć ta zmienna do edycji: $zmienna_edycja |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
1. Korzystaj z tablic asocjacyjnych np.
2. Napisałem w jaki sposób tworzyć link do edycji.. ok czyli mam tutaj teraz stworzyć tą zmienna: $zmienna_edycja. czyli link? tyle że potrzebuje pomocy bo tego sam nie ogarne ![]() i jeszcze pytanie jak ma wygladac edycja.php ? cos w tym stylu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
Następnie tworzysz sobie plik edytuj_rekord.php.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:03 |