![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż mam skrypt i nie wiem jak przerobić go aby sortowanie było alfabetyczne.
Wielkie dzięki za pomoc. Ten post edytował klapek00 9.12.2009, 19:47:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A słyszał kolega o klauzuli ORDER BY w MySQL -u.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tylko jestem zupełnie początkujący próbowałem użyć w tym skrypcie "ORDER BY TITLE" lecz bezskutecznie, dlatego zwróciłem się o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tylko jestem zupełnie początkujący próbowałem użyć w tym skrypcie "ORDER BY TITLE" lecz bezskutecznie, dlatego zwróciłem się o pomoc. A jak próbowałeś bo naprawdę ciężko się pomylić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli tak to proszę wskaż mi drogę, gdzie robię błąd. Z góry dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pewnością wskażemy, tylko pokaż nam jak zrobiłeś z tym ORDER że Ci nie działa...
Sami Ci tego nie napiszemy bo nie znamy struktury tabel -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Generalnie ten skrypt ma wyświetlać kategorie, tabele są dwie do kategorii i podkategorii posiadają 2 kolumny id i nazwę rekordu, ja jak już pisałem jestem zielony.
Próbowałem w linii 6 i 19 wcisnąć ORDER BY TITLE lecz bezskutecznie tzn. miałem błąd krytyczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
itd. W miejsce "pole" wstawiasz nazwę kolumny w której jest to po czym chcesz sortować. Jak Ci pokazuje error to wklej go tu, nie będziemy zgadywali -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyrzuca mi:
"Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/film24/public_html/lassie/gora.php on line 159" Witam ponownie poradziłem sobie z sortowaniem, lecz napotkałem następny problem, rekordy zaczynające się od polskich znaków jak np. Ł wyrzuca mi na samej górze... Znalazłem temat tym forum niestety nie udało mi się go użyć w moim przypadku.
EDIT: PROBLEM ROZWIĄZANY Skrypt okazał się OK, błąd pojawił się między CMS a mysql i błędnym kodowaniem. Pozdrawiam Ten post edytował klapek00 9.12.2009, 19:46:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 06:00 |