![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z takiego skryptu logowania:
Sytuacja wygląda tak że wszystko ładnie się łączy z bazą po wpisaniu odpowiedniego loginu i hasła i skrypt wysyła mnie na stronę:
Tylko jak zamknąć tą sesję ? Po odczekaniu kilku minut, nadal mogę wejść bezpośrednio za pomocą powyższego linku i sesja jest nadal otwarta. To samo jak skorzystam z innej przeglądarki wklejam bezpośredni link i strona się normalnie ładuje. Proszę o pomoc specjalistów, jak wyedytować powyższy skrypt tak aby sesja była automatycznie zamykana po wyjściu ze strony (jeśli ktoś będzie chciał wejść bezpośrednio z tego linku - nie uda mu sie) i żebym na stronie:
posiadał przycisk wyloguj który będzie mnie wysyłał do index.php i zamykał sesje. Proszę(błagam) o pomoc. pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wartosc logiczna musisz ustawic, cos w ten desen
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
poczytaj o session_destroy() oraz ustawiane sesji na określony czas, po którym brak akcji automatycznie wygasza ją. Był już ten temat tutaj -> http://forum.php.pl/index.php?showtopic=115549
Ten post edytował thek 17.01.2010, 12:46:50 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w każdej wolnej chwili staram się poznawać nowe zagadnienia, ale ciężko jak zawsze zacząć ?! :/
Wstawiłem to co polecił "Inn" lecz odrazu wywala mi informację jakbym nie był zalogowany: "Nie byłes zalogowany!" Wstawiłem kod który poleciłeś w pliku admin.php - to jest ten plik do którego odsyła skrypt po poprawnym zalogowaniu. Należy coś wyedytować w tym kodzie który podałeś czy wkleić go tylko ? Wkleja się go w admin.php nie index.php gdzie jest skrypt ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 17:17 |