![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam problem z wyświetlaniem rekordów z bazy danych. Męczę się z tym od tygodnia. Pytałem wielokrotnie wujka Google, ale problem jak był tak jest.
Zamiast otrzymać normalne wyniki moich zapytań do bazy, otrzymuję pustą stronę. Zauważyłem, że jeśli ograniczę zapytanie do bazy do tylko jednej kolumny np "select nazwa from klienci" to nie otrzymuję pustej strony, a "nazwa" ( echo $wiersz['nazwa']; ) wyświetla się normalnie. Natomiast jeśli chcę pobrać dane z kilku wybranych kolumn lub z wszystkich (select * ...) i wyświetlić wybrane, to właśnie dostaję pustą stronę. Potrafię jedynie wyświetlić dane z jednej kolumny tabeli, a jak chcę np nazwę i adres to już niestety nie daje rady. Gdzieś musi być błąd.. Będę wdzięczny za pomoc w jego odnalezieniu. Oto kod:
próbowałem też takim sposobem:
Ten post edytował tonyy85 14.11.2010, 21:57:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj również to mysql-query Czytam właśnie, ale o mysqli. Jak uda mi się rozwiązać ten problem to napiszę w jaki sposób. Liczę na kolejne propozycje Niestety, nawet robiąc wszystko zgodnie z manualem, wciąż to samo..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tak:
Zrobiłem tak jak zaproponowałeś i nie wiem dlaczego to nie pomogło, zwróciło mi pustą stronę... |
|
|
![]()
|
|
Musi działać, testowałem i mi działa. Czy w tabeli "tabela" masz utworzone kolumny id oraz pelna_nazwa i czy się w nich coś znajduje?
zamień na i napisz co wyświetla
Ten post edytował daros17 14.11.2010, 23:50:26 |
|
|
![]()
|
|
Musi działać, testowałem i mi działa. Czy w tabeli "tabela" masz utworzone kolumny id oraz pelna_nazwa i czy się w nich coś znajduje? zamień na i napisz co wyświetla
Zrobiłem tak:
i dostałem znów pustą stronę... upewniłem się, że sam mysql prawidłowo wyświetla dane z wybranych przeze mnie kolumn. W php coś szwankuje. Jednak, tak jak opisałem na początku, używając wymienionych tam 2 sposobów i wybierając tylko jedną kolumnę do wyświetlenia, jest ok. Ale to tylko połowa sukcesu bo chciałbym wyświetlić to co potrzebuję. Dodam, że mam zainstalowane najnowsze wersje apache, php i mysql Ten post edytował tonyy85 15.11.2010, 00:07:21 |
|
|
![]()
|
|
Testujesz to na lokalnym serwerze? Wrzuć to na jakiś serwer i zobacz czy działa. Mi działa prawidłowo ten kod.
|
|
|
![]()
|
|
Tak na lokalnym. Niestety nie mam dostępu do żadnego serwera obsługującego php+mysql
|
|
|
![]()
|
|
Może źle coś zainstalowałeś i dlatego nie działa, spróbuj przeinstalować. Może coś w pliku php.ini masz nie tak ustawione...
Ten post edytował daros17 15.11.2010, 00:39:02 |
|
|
![]()
|
|
Też możliwe, chociaż instalowałem zgodnie ze wskazówkami z tej strony. Pokombinuję jeszcze, jak się nie uda to zainstaluję wszystko jeszcze raz. Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że tak zapytam o podstawy...testowałeś kwerendę np w PHPMyAdmin albo konsoli MySQL? Wykonuje się bez zarzutu?
-------------------- -wdev-
|
|
|
![]()
|
|
Tak, testowałem w konsoli mysql. phpMyAdmin zamierzam zainstalować, ale przewiduję, że tam też wszystko będzie ok tak jak w konsoli.
Witam. Próbowałem odpalić phpMyAdmina ale się nie udało. Po przekopiowaniu folderu z phpMyAdmin do katalogu z moimi stronami odpalilłem plik index.php. Wyświetlił się formularz logowania do phpMyAdmin, a pod nim informacja, że aplikacja może działać niewłaściwie bo brakuje biblioteki mcrypt. Odhaszowałem więc wszystkie niezbędne do działania phpMyAdmin rozszerzenia w php.ini (mcrypt mbstring, gd2, zip). Po dokonaniu wyżej wymienionych zmian w php.ini zrestartowałem apache'a i ponownie chciałem uruchomić phpMyAdmin. Niestety po tych zmianach nie zobaczyłem już formularza logowania do bazy, a pustą stronę. Dla mnie to dziwne , ale może mieć związek z opisanym przeze mnie na początku problemem i może to co przed chwilą napisałem naprowadzi kogoś na jego rozwiązanie. Długo już z tym walczę i na razie bez efektów. Może coś jest grane z plikiem libmysql.dll ? .... Ten post edytował tonyy85 16.11.2010, 19:40:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj xampp'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up Albo WebServ - lepszy wg mnie...
Co do samego problemu... Po co bawisz się z mysql? Lepiej od samego początku korzystaj z mysqli ![]() Dokładny opis znajdziesz tutaj: http://webmade.org/porady/mysqli-mysql-baza-danych.php Ten post edytował modern-web 16.11.2010, 20:10:50 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Zainstalowałem XAMPP'a 1.7.3 i wszystko działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze lepiej z PDO.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 17:56 |