![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem co mam zrobić, wyskakują mi 2 błędy: Warning: move_uploaded_file(C:\Users\admin\Desktop/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpWjNM1Y' to 'C:\Users\admin\Desktop/' in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19 kod: ?<?php $message = null; $allowed_extensions = array('csv'); $upload_path = '\\BASTEK\Users\admin\Desktop'; if (!empty($_FILES['file'])) { if ($_FILES['file']['error'] == 0) { $file = explode(".", $_FILES['file']['name']); $extension = array_pop($file); if (in_array($extension, $allowed_extensions)) { if (move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $upload_path.'/'.$_FILES['file']['name'])) { if (($handle = fopen($upload_path.'/'.$_FILES['file']['name'], "r")) !== false) { ...... proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz znacznik php to zacznij go używać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś to wytłumaczyć i powiedzieć jak to rozwiązać ?
Dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może wykażesz minimum inicjatywy i Ty ze swojej strony i wkleisz ten kod jak należy...?
|
|
|
![]()
|
|
To jest kod. Na serwerze lokalnym działa dobrze. Natomiast na zewnętrznym serwerze www nie działa.
I to są te dwa błędy: Warning: move_uploaded_file(C:\Users\admin\Desktop/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpwPx6Mj' to 'C:\Users\admin\Desktop/' in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jest to linux serwer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie działasz na żadnym frameworku to:
powiedzmy że masz taką strukturę: myapp/upload.php upload/ Aby odwołać się z pliku upload.php do katalogu upload/ robisz tak: Kod ../upload/ ../ - oznacza "katalog wyżej". ../../ - dwa katalogi wyżej ./ - bieżący katalog. Pamiętaj że w Linuksie używa się '/' a nie '\' |
|
|
![]()
|
|
matiit zrobiłem tak jak napisałeś i wciąż mam te dwa błędy:
Warning: move_uploaded_file(C:\Users\admin\Desktop/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpdnjo7e' to 'C:\Users\admin\Desktop/' in /home/u407141732/public_html/czesci_komp.php on line 19 |
|
|
![]()
|
|
Przecież nadal masz ustawioną windowsową ścieżke z Twojego systemu..
|
|
|
![]()
|
|
kod jest na serwerze linuks. Natomiast plik pobieram ze swojego pulpitu na komputerze.
|
|
|
![]()
|
|
Ale jak coś uploadujesz to przecież najpierw plik jest kopiowany do /tmp ('/tmp/phpdnjo7e' w Twoim przypadku), a potem z /tmp kopiujesz go gdzieś do stałego katalogu na serwerze.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale robisz to źle. http://www.php.rk.edu.pl/w/p/wysylanie-pliku-na-serwer/ chyba tu jest to wyjaśnione. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.06.2025 - 20:13 |