![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym się nauczyć JQuery, mógłby mi ktoś powiedzieć jak z poziomu zwykłego formularza wykonać zapytanie do bazy danych?
Jak widać, po wypełnieniu formularza pojawi się napis ,,nazywasz się xx!". A jakby zrobić żeby zamiast napisu wykonywało się zapytanie do bazy danych (bez odświeżania strony) ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz plik PHP łączący się z bazą MySQL i wysyłający do niej zapytanie, którego zwrot zostanie wyświetlony w postaci plain text lub jSON. Następnie przerób skrypt JS tak, aby wykonywał ten plik z odpowiednimi parametrami i odpowiednio interpretował jego zwrot, tym samym zmieniając te dane w kodzie HTML.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nipotrzebnie katujesz się szukając danych inputów przez find,
nadaj im klasy unikatowe dla pola np:
aby pobrac wartosc z tego pola wystarczy:
po resztę odsyłam do dokumentacji jquery |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze łatwiej będzie użyć serialize() na formularzu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, teraz mam coś takiego :
I teraz mam pytanie, czemu po uzupełnieniu formularza jako login = Login i password = Password skrypt mnie nie przekierowuje? Jak wpisze obojętnie jakie dane, również nic się nie dzieje, mógłby mi ktoś wytłumaczyć mi mój błąd? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.06.2025 - 04:48 |