![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam,
Od kilku dni zamiast błędu 404 lub moich ustawień w FF, na siłę jestem zmuszony oglądać syf pt. znajdz.interia.pl Nie da się tego obejść, bo zapewne błąd 404 nie jest nigdy zgłaszany do przeglądarki, więc i jej ustawienia nie zadziałają. Szukałem na necie i znalazłem nieco informacji: http://groups.google.pl/group/alt.pl.mozil...952a559437a6241 Czy ktoś z Was od jakiegoś czasu ma ten sam feature u siebie? Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mam to samo, sam bylem wczoraj zdziwiony co jest grane, takze net z Multimedia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się że nic na to nie poradzicie. Chłopaki na serwerach przechwytują wszystkie odpowiedzi z kodem 404 i serwują wam jakiś shit, więc zanim dojedzi to do was jest już "po ptokach".
Najgorsze, że nie da się testować stron 404 :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja również mam internet z Mulitmedi ale nie zauważyłem nic innego strony 404 normalne z błędem mi się wyświetlają. nie mam żadnego przekierowania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obawiam się że nic na to nie poradzicie. Chłopaki na serwerach przechwytują wszystkie odpowiedzi z kodem 404 i serwują wam jakiś shit, więc zanim dojedzi to do was jest już "po ptokach". Najgorsze, że nie da się testować stron 404 :-) Niekoniecznie, zawsze można sobie otworzyć VPN do jakiegoś serwera na zewnątrz. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a powylaczaliscie uzywanie proxy przez przegladarke (w fx polaczenie bezpośrednie albo podobnie) ja tak mam i mam wszystkie kody bledow
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Oczywiście, wszystko sprawdziłem 2x, zanim rzuciłem pierwszą k....., potem jeszcze 3x sprawdzałem (w tym na Operze).
Ja nie mam na myśli stosowania rozwiązań pośrednich, ja raczej myślę o wycieczce do BOK i złożeniu wniosku o "Zaprzestanie dostarczania niezamówionych treści reklamowych", bo tym to w zasadzie jest. Dziś interia, jutro reklama wideo z dźwiękiem :| Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
az sprawdzilem tez mam ten syf... bedzie trzeba do boku zadzwonić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj może czegoś na temat "HOSTS"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne - u mnie w domu nie ma takich problemów na multimedii ... tyle, że mam router sprzętowy a nie ich sterowniki z modemem wgrane - więc to pewnie jest kwestia czegoś doinstalowanego w system. Kiedyś na neo miałem podobny problem - tj. jak czegoś nie było to szukaj.wp.pl się zgłaszało ale to wystarczyło w rejestrze pogrzebać.
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
mam podlaczone przez ethernet
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja również - nawet trudno, żebym na linuksie miał ;]
cysiaczek -> router -> modem. Po prostu musieli postawić proxy i nie ma innego wytłumaczenia. Zbyt wielu ludzi to ma, żeby to był problem softu. Jutro od rana ich będę męczył. Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przepraszam - widocznie faktycznie znowu dali czterech liter. Dzięki za wiadomość akurat teraz mi się umowa kończy to poszukam alternatywy
![]() pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie jak Wam, również i mnie wyświetlała się strona znajdz.interia.pl . Ponieważ nie bardzo spodobał mi się fakt, że użytkownicy Multimedii, wchodząc na moją domenę, po wpisaniu nieprawidłowego adresu do pliku, otrzymają reklamę interii, napisałem list do BOK MM w Łodzi z żądaniem zadośćucznienia finansowego ponieważ nie podpisywałem żadnej umowy o dysponowanie moimi domenami przez Multimedie i podmioty z nią współpracujące. Moim zdaniem to zwykłe wprowadzanie użytkowników w błąd i do tego jeszcze nielegalne dysponowanie moją domeną. Moja domena jest moją własnością, ja za nią zapłaciłem, ja ją utrzymuje a nie Interia czy Multimedia. Mam prawo do posiadania własnej strony 404 a Multimedia z Interią pozbawiają mnie go. Chamstwo tego providera nie zna granic.
Dodam jeszcze, że jakiś czas temu wyciekło im ponad milion danych osobowych. Więcej info znajdziecie niedługo w dzienniku "Polska". Aha. Główny administrator Multimedii, taki od wszystkiego miał następujący login i hasło: dupa:123. Nic, tylko pogratulować. Ten post edytował esms 19.07.2008, 23:42:41 |
|
|
![]()
|
|
No dobrze, ale własne strony błędów to Ty masz nadal, więc jakieś dziwne masz żądanie...
Nie miałem w tygodniu ochoty i czasu na wycieczkę do MM, ale w przyszły to już nie odpuszczę, to mnie te reklamy denerwują. ;/ -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
no ma, ale nie moze ich zaserowac użytkownikom multimedii (z jakas informacja, reklama czy Bóg wie czym...) na czym potencjalnie można tracic pieniądze
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli ma wildcarda na domenie, to zachowa się ok - przekieruje.
Pozwolę sobie lekko zaspamować i dać link zaobserowanego opisu działania tego mechanizmu - notka na blogu -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
A już wiem czemu u mnie się to nie pojawia
![]() Więc spróbujcie może samodzielnie dnsy podmienić i może zadzaiała u Was ? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
zmienilem sobie na opendns, a co mi tam. Oni mnie tez wkur**** kolejną wyszukiwarką zmiast 404
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:45 |