![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem czy znacie Aero2, darmowy ogólnopolski internet konkurencyjny dla takich ofert sieci jak Orange Free Mobile czy Play Mobile. Ostatatnio zdobyłem kartę Aero2, ale prócz połączenia z komórki to jest problem z wykorzystaniem połączenia przez program do modemu z Orange Free. (modem nie ma simlocka, zdjąlem) Jednakże program nie chce znaleźć sieci Aero2 mimo że APN jest skonfigurowany jak nalezy: Nazwa: aero2 APN: darmowy login, pass - puste Pytanie, czy znacie jakiś uniwersalny/alternatywny program do obsługi modemu mobilnego? Ten post edytował Tomplus 19.08.2012, 18:04:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy wykorzystujesz to masochistyczne oprogramowanie Orange?
Standardowo dla Huawei - Mobile Partner, albo alternatywne TopNet Info. Pasmo posiadasz odblokowane, widoczność nadajnika przy skanowaniu sieci, modem obsługuje pasmo Aero2? Zerknij: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-pol...uawei-e169.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Artykuł powiedział jedno ważną rzecz, że program Orange musi być zainstalowany aby korzystać z TopNetu, dlatego mi nie działał modem mimo że go wykrył.
a Mobilepartner jest do kitu, nie znalazłem w opcja nigdzie połączenia internetowego, możliwości zmiany APN i innych opcji. Ale za to mozliwość dzownienia, SMSowania i jak najbardziej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście jak już muszę korzystać z Aero2 pod Win, łączę się przez topnet info. Najważniejsza rzecz to ustawienie w nim WCDMA, później modyfikacja połączenia czyli wpisanie apn i numer. Ma też opcję reconnectu po rozłączeniu (Aero rozłącza co godzinę). Pod linuksem to banalne, działa bez żadnych problemów chociaż może wymagać nowej wersji USB_ModeSwitch (zależy od modemu). A sama sieć działa lepiej niż choćby Play. Stabilna szybkość, niezłe pingi i bardzo dobry zasięg.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:17 |