![]() |
![]() |
-B-Goddess- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mój problem okaże się pewnie wyjątkowo banalny, ale męczę się niemiłosiernie.
W php chciałbym po raz pierwszy wykonać stronę opartą na tabeli a nie na ramkach. Niestety komplikuję sobie sprawę przez dwa menu: \ \ \ \ \ m \ \ m \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ Menu od prawej strony jest nadrzędne, a to od lewej ma się zmieniać w zależności od rego, co kliknie się z prawej. Oczywiście po instrukcją warunkową: <? if(!isset($go)){ include("menu/pow.inc"); } else if($go==1){ include("manu/pow.inc"); } else if($go==2){ include("menu/progr.inc"); } else if($go==3){ include("menu/proj.inc"); } else if($go==4){ include("menu/tek.inc"); } else if($go==5){ include("menu/bibl.inc"); } else if($go==6){ include("menu/spons.inc"); } else if($go==7){ include("menu/link.inc"); } else if($go==8){ include("menu/kont.inc"); } else if($go==9){ include("menu/akt.inc"); } else echo "Taka strona nie istnieje."; ?> jest jeszcze mnóstwo innych rzeczy do "includowania". Czy w ogóle można includować sformatowane html pliki INC, czy można tylko suche teksty w TXT? Może to jest problem z powodu którego nie wychodzą mi wszystkie elementy? Jeśli tak, to jakiego innego ciągu poleceń mam użyć? Przyznam, że jest to dla mnie sprawa bardzo deprymująca. Tyle jest w sieci szablonów a ja nie mogę się dostać do niczego, co spełniałoby moje oczekiwania. Najśmieszniejsze jest to, że takie rozwiązanie widzę na co drugiej stronie, którą oglądam, a z nikąd nie mogę tego skopiować, czuję się jak w błednym kole - co krok to widzę, ale nijak nie umiem zrozumieć ;-) Z góry dziękuję za zainteresowanie sprawą i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:08 |