![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ktoś wie jak zaszyfrować jakieś pole w bazie danych np. numer karty kredytowej a potem odszyfrować za pomocą klucza Mcryptem? nie odsyłajcie do manuala bo tam nie ma przykładu z bazą a gdy sprobujemy zapisac wynik szyfrowania do bazy to potem nie odszyfrowuje w całości
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, a może powiemy Ci dlaczego ucina tekst. Do tego strukturę bazy - kodowanie zwiększa objętość danych o ~30% (mniej więcej), więc może zamieszczasz dane w zbyt małym polu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam przykładu poniewaz do konca nie udalo mi sie tego zrobić. Jeśli ktoś ma działający skrypt z zapisem do bazy to chętnie bym go sobie przerobił.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie odsyłajcie do manuala bo tam nie ma przykładu z bazą mimo wszystko http://php.net/manual/en/book.mcrypt.php. Nie wiem co za problem dodac dane zaszyfrowane po stronie skryptu php do bazy, na prawde nie rozumiem.Cytat a gdy sprobujemy zapisac wynik szyfrowania do bazy to potem nie odszyfrowuje w całości a moze tak odpowiedni typ pola i kodowanie - wtedy na pewno odszyfruje
Ten post edytował lukaskolista 22.05.2012, 07:23:20 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat string mcrypt_decrypt ( string $cipher , string $key , string $data , string $mode [, string $iv ] ) Skad mam wiedziec, jakiego algorytmu uzywasz i w jakim trybie to wykonujesz? Na 100% robisz to po prostu zle, dlatego nie dziala. Wrzuc caly kod to zobaczemy co da sie zrobic
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2009 Skąd: Białogóra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przykładach z manuala jest mało akurat o Mcrypcie za to jak zawsze niezawodne są komentarze czytelników.
Tam znajdujesz gotowy skrypt - jeśli nadal nie czaisz - patrzysz na manual jeszcze raz. Mi w taki sposób się udało i śmiga ![]() |
|
|
![]()
|
|
A moglbys podaćkod jak to zrobiłeś ? bo kompletnie nie wiem jak to zaszyfrować
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ktoś ma działający skrypt z zapisem do bazy to chętnie bym go sobie przerobił.
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie chcesz podać kodu, nie dziw się, że nikt nie pomoże.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasło do 255 znaków przechowuj w polu typu TINYBLOB, wtedy nie będzie problemów z rozszyfrowaniem, a tutaj masz listę funkcji szyfrujących, resztę już Ci opisano wyżej.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
nadal są krzaki na początku
![]() Chciałem użyć funkcji AES ale na wywalilo mi ze nie ma takiej funkcji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.05.2025 - 04:55 |