![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Szukałem, szukałe ale nie znalazłem niczego co odpowiadałoby moim oczekiwaniom. Otóż szukam skryptu JS, który pokazywałby mapę miasta z zaożeniami; - ze 2-3 powiększenia (każde powiększenie może być osobnym obrazkiem, ale nie musi) ładowanie własej mapy - możliwość tworzenia jakichś punktów (np. sklepy, miejsca) - parę guziczków do przesuwania mapy i zoomowania. coś w miarę podobnego do mapa.szukacz.pl ale o wiele, wiele prostsze Czy ktoś zna może taki darmowy skrypt? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś to zwykle potrzebuje do tego bazy danych do przetrzymywania współrzędnych takich miejsc, oraz dużo, dużo szkiców do mapy. W większości przypadków mapa taka działa w oparciu o JavaApplets.
Jeżeli chcesz użyć gotowej mapy na swojej stronie, dodając do niej tylko określone miejsca itd., to możesz użyć WebAPI dla Google.com Maps. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety Mapa Googlowska jest zbyt mało szczegółowa, w mojej miejscowości pokazuje zaledwie kilkanacie najważaniejszych ulic.
O mapy i wszystkie dane nie muszę się martwić, zostaje mi tylko problem zgrabnego przesuwania mapy, łądowania poszczególnych kwadratów (bo przecież nie będzie ładować całej mapy na raz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaka to miejscowość?
są jeszcze mapy: http://mapa.szukacz.pl/ http://map24.interia.pl/ dla polski są dokładniejsze (chyba) |
|
|
![]()
|
|
To miasto to Jasło.
Nie mogę zamieścić mapy w takim darmowym wydaniu. muszę mieć osobny moduł. ![]() _____________________ Już mam prawie wszystko gotowe. Jedyne czegomi brakuje to jak zrobić takie cuś: Do Iframe ładuję sobie komplet obrazków: taką szachownicę 8x8 obrazeczków, i Javą przewijam to okno do określonego miejsca. Teraz mam tylko pytanie: jak zrobić, żeby te obrazki ładowały się tylko wtedy, kiedy mają być pokazane, a te schowane za iframę niech sobie czekają aż się je będzie chciało zobacyzć? dzieki za każdą podpowiedź :] Ten post edytował hao 7.05.2007, 17:18:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:27 |