![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam 2 bazy użytkowników jedna zawiera coś koło 2tyś użytkowników druga 100tyś. Chciałbym ich zapoznać z nową promocją na stronie dlatego potrzebuje wysłać im wiadomość html na e-mail. Jak należało by to zrobić?
Napisałem skrypt w php który w pętli wysyła emaile. Na razie testowałem na 100 użytkownikach a co będzie jak będzie 100tyś(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Może lepiej użyć jakiegoś programu? Pozdrawiam. Patryk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wyślesz w taki sposób mailing do 100k osób to masz jak w banku, że trafisz na black listy, a wiadomości do spamu. Lepiej skorzystaj z jakiegoś gotowego rozwiązania, będziesz miał pewność, że wiadomości dotrą do odbiorców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób kolejkę i wysyłaj partiami cronem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
hmm Gotowe rozwiązanie czy co masz dokładnie na myśli? Nigdy tego nie robiłem dlatego chciałbym do dokładnie dowiedzieć. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E-mail marketing, czyli serwisy oferujące wysyłkę dużej ilości wiadomości. Zazwyczaj posiadają także narzędzia do optymalizacji treści pod większość klientów pocztowych.
|
|
|
![]()
|
|
a mógłbyś mi zaoferować jakąś taką firmę ? trochę się obawiam czy oni nie skorzystają z mojej bazy ponieważ nie mam tutaj byle kogo tylko firmy o bardzo pożądanym typie specjalizacji ? a nie dało by rady jakoś samemu tego zrobić? Mógłbyś jakoś mi pomóc to zorganizować?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
freshmail.pl - mają API, za pomocą którego możesz przekazać maile do wysyłki ze swojej aplikacji.
|
|
|
![]()
|
|
hmm a czy wysylajac wiadomosci z maila z home.pl też będzie to brane jako spam? Bo nie wiem już co mam zrobić a pilnie potrzebuje wysłać mailing myślałem że wysyłając go ze strony nie będzie dużego problemu a tutaj wyszedł kolosalny jakieś blacklisty.
czy nie mozna uzyc jakiegos programu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Temat jest bardziej złożony niż ci się wydaje. - proponuję zapoznać się z akronimami: SPF, DKIM, DMARC - zapoznać się z tym jak działa np. Postfix i postawić w.w. serwer - muszą być ci znane wzorce zautomatyzowanych systemów wykrywania spamu - oraz wskazówki dla nadawców wiadomości zbiorczych np. wytyczne Google - weź pod uwagę, także kwestie prawne Jeżeli liczysz, że bez tego wyślesz 100K maili w 2h to nie wyślesz. I nie mówię tu limitach home.pl/nazwa.pl (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na końcu zabierz się do tego używając np. PHPMailera
Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Powiem tak nie zależy mi na tym żeby wysłać wszystko naraz na razie chciałbym wysłać 1,5tyś wiadomości metodą którą podałeś poniżej w php foreach. Jak to będą widzieć serwery? czy może lepiej wysłać np 250wiadomości za 2h następne ...(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
? a chociaz do 100 maili dziennie przez poczte home.pl? ? Jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jakies pomysly? przeciez juz ci podano, a ty to calkowicie ignorujesz
Cytat Zrób kolejkę i wysyłaj partiami cronem
|
|
|
![]()
|
|
ale czy będę miał pewność że nie zostanę dodany do black listy oraz czy zwykłe wysyłanie foreach wystarczy oraz jakie duże te party mają być ?
? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zastosowanie kolejkowania zmniejsza szanse na blackliste. Jak duze partie?10 maili co 20minut? Zalezy ile chcesz wyslac docelowo maili w jakim czasie.. zeby nie czekac rok (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imo problem nie jest w ilości maili a w procencie/ilości nieprawidłowych adresów
przykład -> 5k maili na dzień 10% nieprawidłowych oznacza 500 zwrotów/dzień -> blokada jak obszył (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) przy zweryfikowanej liście 10-20 maili na 5 min to bardzo bezpieczna granica 2k można od biedy zrobić samemu a te 100k jest do zlecenia bo nie che mi się wierzyć że masz 100k zweryfikowanej listy jak robisz mailing to wykup domenę np. z podobna nazwą i wysyłaj z jej maila, w razie jak spalisz to nie swoją domenę produkcyjną (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Słusznie. Na tej 1,5k mam wszystkie zweryfikowane. Hmm macie już jakieś zastosowanie dla crona i wysyłanie co dajmy 20min 10 wiadomości, ponieważ z cronem w ogóle nie miałem doczynienia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 14:54 |