![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomozcie mi :]
potrzebuje pomocy .
chiałbym aby te wygenerowane numerki szły do : Baza danych: ali3n_gg Tabela: subgg_numery Pomocy.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) podawaj zlaski swojej co jest nie tak, jakies komunikaty o bledach
APEL: Przestańcie traktować ludzi, którzy chcą wam pomóc jak wróżki. Niby skąd mamy wiedzieć co jest nie tak. oczywiście po analizie kodu można znaleźć błąd (tak jak w tym przypadku), ale na to trzeba poświęcić więcej czasu. Szanujcie czas ludzi, którzy chcą wam pomóc, a dostaniecie odpowiedź. 2) piszesz że chcesz wladac do tabeli 'subgg_numery' a wkladasz do tabeli 'subgg_'. Zdecuj się.] 3) nie jeden ciapek a dwa
lub jeden, ale inaczej laczyc stringi:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Fatal error: Call to undefined function: () in /home/ali3n/public_html/php/aGGs/generuj.php on line 26
w tej tabeli mam ponad 200 wpisow che zeby od np 200 w gore szlo da sie ? i error :/ Ten post edytował ali3n 20.08.2005, 12:52:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ty odpowiadasz w ogóle? Co Ci ma iść od 200 w góre skoro masz tylko jedną kolumnę... I czym ma być niby $query() ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zjadels jeszcze nawiasy dla foreach:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod Fatal error: Call to undefined function: () in /home/ali3n/public_html/php/aGGs/generuj.php on line 27 hmmm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakowało mysql_query" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.. ![]() Tak myślisz? Bym się nie zdziwił gdyby tak było ![]() ---- nospor Szczerze powiedziawszy nie czytałem tego tematu w całości, aż wstyd się przyznać, po prostu napisałem co źle, ale fakt faktem jest że można było ten temat zamknąć w mniejszej ilości postów. Co do olewania - racja 100%, nie chcę im się chwilę pomyśleć tylko czekają na gotowca, jeszcze nie napisza o co chodzi - co to? forum wróżek. Pozdrawiam i popieram ![]() --- autor tego posta ![]() Zgadza się. Można było zmieścić w mniejszej ilości postów. Szczególnie w mojej wypowiedzi. Sęk w tym, że gdy nie ma od razu podanych wszystkich złych objawów, staram się znaleźć te najbardziej widoczne błędy. Nie mam czasu na analizowanie każdej linijki szczegółowo. Właśnie przez to przegabiłem te echo w foreach i co za tym idzie brak {} ![]() A co tu się wstydzić że nie czytales w całości? Skoro znalazłeś byka w końcówce to to się liczy ![]() ----- nospor Dobra, koniec - zaczyna to przypominać chat'a.. ![]() ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
thx :}
scarface :] jescze 1 problemik che do tego jescze jeden rekord mam numer jeszcze status zeby do kazdego wygenerowanego dalo 1 :] (status) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ali3n @ 2005-08-20 16:54:46) thx :} scarface :] jescze 1 problemik che do tego jescze jeden rekord mam numer jeszcze status zeby do kazdego wygenerowanego dalo 1 :] (status) 1. Powinieneś dziękować moim poprzednikom, staraj się też odpowiadać na pytania np. to co pisał @crash! ![]() 2. Zrozumiałem że chcesz do tego dodać jeszcze jedno pole w tym rekordzie, do statusu + 1 - więc dodajesz kolejne wartości po przecinku. Osobiście wolę dodawać przez SET gdyż wydaje mi się że jest bardziej czytelnie. np.
Jednak nic nie stoi na przeszkodzie abyś zrobił to za pomocą VALUES. Zapoznaj się też z mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i dodaj do tego zapytania status + 1, na tym forum temat dodawania rekordów do bazy był przewijany setki razy.. szukaj i próbuj. 3. Chyba że coś źle zrozumiałem, sprecyzuj dokładniej jeśli tak. Powodzenia. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |