![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich na forum jestem poczatkujacy
![]() Cytat Can not reach or create database. User root has no create database permission, or cannot reach the database. Change the name of the user or give him appropriate rights! i nie wiem co mam zrobic ![]() Pozdrawiam luqii |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz utworzyć bazy danych, nie masz takich uprawnień. Skontaktuj się z administratorem serwera i poproś o założenie bazy a jeśli masz już bazę to w instalowanym systemie zmień nazwę bazy z tej domyślnej na Twoją (często na serwerah jest tak, że nazwę bazy masz narzuconą przez system, np. nazwa bazy jak nazwa konta na serwerze).
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A gdzie mogę zmienić nazwę bazy z tej domyślnej na swoją?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam kompletnie tego skrytpu, ale ściągnąłem go sobie i z tego co widzę w pliku install.php jest wpis:
$dbName="classifieds"; Wychodziłoby, że tu skrypt definiuje nazwę bazy. -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
teraz znowu mam
Cytat Mysql connection failed. Host: , Username: i nie ma pojecia jak sie za to zabrać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:31 |