![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy może ktoś pomysł jak wyciągnąć z Mysql informacje ile dni ma każdy miesiąc w roku, z tego co mi się udało zorientować to nie ma do tego gotowej funkcji w Mysql. W PHP jest to stosunkowo proste do zrobienia:
ale jak to zrobić w MYSQL za dobrą radę będę jak zawsze dzwięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dobra rada: Przejrzyj listę funkcji dotyczących DAT w manualu MYSQL
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wookieb trafność twojej rady zwaliła mnie z krzesła
![]() mimo że przeglądałem funkcje w manualu MySQL-a nie znalazłem gotowej funkcji na mój problem (może źle przeglądam tego manuala, może ta funkcja gdzieś jest tak mocno schowana, że ja jej znaleźć nie mogę ![]() Więc postanowiłem sam napisać funkcję która w MySQL mi da efekt o który mi chodzi
Funkcję wywołujemy
umieszczam jak by ktoś nie mógł takowej funkcji znaleźć pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wookieb trafność twojej rady zwaliła mnie z krzesła ![]() Ale on Ci dobrze radził, nie ma zbytnio sensu tworzyć funkcji użytkownika, skoro już takie funkcje są, należy skorzystać tylko z dwóch:
|
|
|
![]()
|
|
BaN ja zanim zadałem to pytanie przejrzałem spis funkcji przetwarzania daty w MySQL
i żadna nie miała w opisie że zwraca liczbę dni dla danego miesiąca, a nie miałem czasu kombinować ani analizować, więc zadałem to pytanie a po radzie "wookieb" tak się trochę podirytowałem, że w końcu przekombinowałem ![]() Zadałem proste pytanie ( w końcu do tego jest to forum) i oczekiwałem prostej odpowiedzi takiej jak od ciebie dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 06:02 |