![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem odnośnie wyświetlenia wartości maksymalnej z kolumny gdy wyświetlam kod
A jak chce zrobić aby wyświetliło maksymalna wartość kolumny i powiększyło ją o 1 w góre to nic nie wyświetla
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chcesz by tylko pokazało większą wartość o jeden, czy dopisało w tabeli jeden?
Wyczytujesz maksymalny id, pokazujesz go powiększonego o jeden, potem dodajesz do tego maksymalnego id w bazie jeden. Ja bym natomiast zmienił nazwę pola, id_film niech tylko będzie kluczem, a to co powiększasz niech będzie coś na zasadzie "pozycja_film", bo domyślam się, że o coś takiego chodzi. Ten post edytował Wieviór 14.02.2008, 00:28:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez sensu... skoro wybierasz element o wartości maksymalnej to już większej nie ma... wybieranie MAX()+1 nic nie zwróci bo takiej wartości nie ma...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić sobie tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć, dlaczego zakładasz dwa takie same tematy? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) dziwna sprawa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Temat: MYSQL PHP |
|
|
--InzaghiX-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmmm... nie pomaga ten kodzik który napisałeś, wypisuje tylko wartość 1 czyli jakbym wstawił tam 5 to wypisze wartość 5 a jak usune wogole dodanie to nic nie wyświetla ...jakiś inny pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem teraz coś takiego
Lecz dodaje 1 ale nie do maksymalnej wartości kolumny lecz pierwszej wartośći , a jak dopisze SELECT MAX to wyświetla znów 1... |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrób tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |