![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy istnieje gdzieś gotowy spis marek aut z podziałem na model i typ aby można było dodać do bazy. Piszę stronę z ogłoszeniami motoryzacyjnymi i jeśli będę musiał dodawać ręcznie to nie realne abym dodał wszystkie i jeszcze z podziałem na osobowe, dostawcze itd... Wiecie czy istnieje coś takiego ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że pomyliłeś fora, chyba temat powinien być w kategori Gotowe rozwiązania, tutaj tylko pytamy jak mamy z czymś problem...
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jakaś baza (csv) znajduje się tutaj: http://integra.info.pl/info.php?page=download&set=inne
Może GUS na swoich stronach coś ma? Albo np. PZU czy inny ubezpieczyciel - w końcu urzędy wyceniają wartości pojazdów przy rejestracji i innych takich. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij na: http://meta-info.appspot.com/mdi/2
Widzę, że są w formacie JSON, ale jest info w help, jak łatwo zaimportować dane do PHP-a lub python-a. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy udało się komuś taką bazę zlokalizować? Czli , Marka , Typ, Model samochodu ? Próbuję przeklepać to z gotowyach danych ale z dwa lata roboty?! Proszę o jakąkolwiek informację nawet o płatnej wersji takiej bazy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj "TecDoc"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Widziałem TECDOC , nie jest on drogi , ale nie sądzę aby z tamtąd dało się w prosty sposób wyciągnąć bazę samochodów. Szczególnie że firmy na tym oprogramowaniu robią sklepy internetowe. Ale rozeznam się na jakiej bazie to stoi , dzięki za podpowiedź. Czy ktoś zajmował się programem TECDOC na jakiej bazie powstało to oprogramowanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pytanie do autora: Udało się rozwiązać problem ? Również poszukuje takiej listy najlepiej żeby było podzielone tak jak na otomoto: marka > model > wersja (rok produkcji od - do) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz skrypt w curl i zaciagnij z jakiegos serwisu ogloszeniuowego ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 33 Dołączył: 8.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz skrypt w curl i zaciagnij z jakiegos serwisu ogloszeniuowego ;p nie ma serwisu ogłoszeniowego, w którym są dostępne wszystkie modele z różnymi egzemplarzami silników. Pracuję w firmie, która sprzedaje części do samochodów w kilku krajach europy, głównym kanałem sprzedaży jest ebay. W jego przypadku, aby dodać listę compability do aukcji, należy podać tzw ktype, jest to index modelu brany z tecdoc. Cała baza jest na prawdę spora... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj poszukaj dobra baza samochodów osobowych z parametrami:
https://samochod.car2db.com Jeszcze i regularnie aktualizowane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
auto reklama? post z przed roku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2025 - 07:54 |