![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak zacząłem się uczyć pisania "stylem"(?) MVC. No i mam takie pytanie. Czy dobrze to rozumuje?
Damy za przyklad Koszyk ![]() -Kontroller (Połączenie widoku z modelem 1 plik (koszyk.php) cztery funkcje (Index, Dodaj, usun, edytuj) -Model (Tutaj sa wszystkie operacje na bazach, odnajdujemy trzy funkcje (Dodaj, Usun, Edytuj) -Widok(Wyswietlamy wszystko) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Skoro masz 3 niezaleźne warstwy, to nie ma sensu pytać, czy to dobrze - dobrze. Jakbyś miał 4 warstwy, to też by było dobrze. Dopiero przy warswie nr. 6 zapytałbym: po co?
Pozdrawiam i błagam - poczytaj forum, bo o MVC to mi się już nawet mysleć nie chce - tak oklepany temat i każdy ma własną wizję. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:37 |