![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2004 Skąd: Zawoja Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na mój ostatni post nikt nic nie odpisał, więc musiałem się męczyć sam.
Ale dalej mam problem. Stworzyłem SessionHandler'a tak, jak to pisze w artykule na php.pl, acz problem mam, bo gdy, po odpaleniu już funkcji session_set_save_handler(); dokładnie tak jak na php.pl, to po odpaleniu session_start(); i następnie session_register(); nie dzieje się nic. Powinno mi przynajmniej wywołać echo w metodzie _open(), ale tak się nie dzieje. Czy ktokolwiek instalował SessionHandlera w Mojavi2? W ogóle nie rozumiem składni funkcji session_set_save_handler(); W manualu wystarczy podać nazwy funkcji, jeśli się tworzyło funkcje tylko i wyłącznie do sessionhandler'a, a na php.pl, gdzie mamy obiekt SessionHandler stworzony, to zamiast samej nazwy sesji podajemy tablicę, np. : array(&$session, '_open'). Może mi ktoś to wytłumaczyć ? -------------------- www.Jama-Tur.pl - Biuro Podróży
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszedzie tam (php api) gdzie trzeba podac nazwe funkcji jako argument zastepcza opcja jest tablica:
a) array($obiekt, 'metoda') - odpowiada zapisowi $obiekt->metoda(); b) array('klasa', 'metoda') - odpowiada zapisowi klasa::metoda(); W pierwszym przykladzie (w php4) warto podac obiekt przez referencje... /* edit */ post raczej nie na pro... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat post raczej nie na pro... Zgadzam sie. -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:45 |