Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> MSSQL 2005, problem z instalacją
tkd

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
mam problem z instalacją mssql 2005. Mianowicie przy sprawdzaniu konfiguracji systemu pojawia się Warring przy pozycji Minimum Hardware Requirement, oto treść komunikatu:
Cytat
The current system does not meet the recommended hardware requirements for this SQL Server release. For detailed hardware and software requirements, see the readme file or SQL Server Books Online.

Nie mogę znaleść pliku readme, ale z tego co rozumiem komputer nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych.... i nie rozumiem dlaczego. Mam procesor 1.91 GHz oraz 768 MB RAM. System Windows XP z SP 3 i .net framework 3.5.

Jeśłi ktoś wie dlaczego nie mogę zaistalować mssql, byłbym wdzięczny za informacje.

Aha, jeśli ignoruje Warring i instaluję dalej oprogramowanie, na dysku instalują się tylko narzędzia sql...
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Hmm, niby wymagania się zgadzają: http://www.microsoft.com/sqlserver/2005/en...quirements.aspx

Ale przy których wymaganiach masz wykrzykniki? Spróbuj doinstalować .net framework v.2 i sprawdź, czy się dzieje to samo.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
tkd

-----

Wykrzyknik jest tylko przy Minimum Hardware Requirement.

Mam zainstalowane:

.net framework 2.0 service pack 1

.net framework 3.0 service pack 1

.net framework 3.5
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

A w logu instalatora jest coś więcej?

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
tkd

-----

Tylko ww komunikat (patrz post 1)

Oki, udało mi się zainstalować MSSQL , odinstalowałem service packi i wszystkie .net frameworki. Zaistalowałem od nowa tylko SP 2 i się udało:). .net framework 2.0 został automatycznie zaistalowany przed instalacja MSSQL. Nie wiem na jakiej zasadzie to zadziałało...., ale najważniejsze że jest:).

Pozdrawiam i dzięki wszystkim, którzy próbowali pomóc.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:43