![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osatnio zauważyłem fajną sprawę, jeśli chodzi o ściąganie plików ze stron WWW. Na niektórych stronach w działach download, przy ściąganiu pliku, znajduje się MD5 Check sum . Dostrzegłem zalety stosowania tejże techniki, jednak nigdzie nie mogę znaleźć infomracji, jak generowana jest ta suma kontrolna. Domyślam się, że bierze rozmiar pliku i koduje go do MD5, tylko czy ten rozmiar bierze np. w bitach, bajtach, czy zupełnie innaczej?
Wstępnie przymierzam się do takeigo kodu:
Nie wiem, tylko czy ten algorytm bedzie poprawny ![]() Pozdrawiam -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego rozmiar? nie - to jest suma kontrolna z całej zawartości pliku
zresztą jest gotowa funkcja md5_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to było tylko przypuszenie, przecież napisałem, że Osatnio dotrzegłem zalety
@rogrog: dzięki, kiedyś się zastanawiałem, po co komu ta funkcja ![]() Ten post edytował Spirit86 2.01.2005, 15:23:37 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:44 |