![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłem sobie skrypt, który loguje się na stronie menadżer sprzedaży allegro (ms.allegro.pl) Używają tam tokena, ale skrypt przez logowaniem go sobie pobiera i używa w zapytaniu CURL. I skrypt działa świetnie ale tylko na localhost. Jak go wrzucam na serwer to niestety nie działa. Nie mam pojęcie co jest nie tak... Ktoś z was poradzi? Oto kod:
sprawdzam sobie wynik zapytań na local i serwerze i są różnice: na local
a na serwerze
jak widać certinfo jest puste na serwerze, co może być tego powodem? Ten post edytował Avatarus 17.06.2017, 10:41:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej korzystać z WebAPI od Allegro?
https://developer.allegroapi.io/ Tutaj są już gotowe rozwiązania dot. logowania i korzystania z usług Allegro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, bo to nie chodzi o logowanie do allegro tylko menadżera sprzedaży allegro, a to dwie różne sprawy. WebApi allegro nie obsługuje menadżera sprzedaży niestety
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz w $content na localu i serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
$content jest używany 2 razy
1 raz zawiera stronę po wylogowani, a drugi raz stronę logowania skąd pobiera unikatowy, zmieniający się token. Na local i na serwerze oba warianty działają. Sypie się dopiero przy ostatnim kroku. Strona wywala błąd 503 według info. Tak ten krok wygląda jak odpale na local:
a tak na serwerze:
nie mam pojęcia skąd się to bierze. Próbowałem te skrypt na innym serwerze (ten jest na dhosting.pl), a spróbowałem na home.pl i tam działa tak samo jak na lokalu. Co wiec jest problemem? Wychodzi że serwer? ale czego mu brakuje? albo co go może blokowac? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz co sie dzieje na error_reporting(E_ALL);
Zdebuguj requesty, sprawdź też plik z cookiesami, najlepiej go wyczyść.
-------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
problem był z kontem na serwerze, oto odpowiedź z dhosting
Cytat Nasi administratorzy do pliku .htaccess dodali następującą regułę:
php_value arg_separator.output "&" php_value arg_separator.input "&" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 04:36 |