![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za banalne jak dla Was pytania, ale jestem dopiero początkujący. Mam taki problem, chcę się zalogować do strony.
Napisałem sobie coś takiego: include("connect.php"); { $sql="select haslo from uzytkownik where login= '$_POST[b]' "; } $result=mysql_query($sql,$link); $wiersz=mysql_fetch_row($result); $str=$wiersz[0]; if(isset($_POST[a])) { if($str==md5($_POST[a])) { i spoko wszystko działa. Nie da sie tego jakoś tak przekształcić, aby to działało w taki sposób. Mam 4 bazy z użytkownikami. I teraz w zależności z której bazy użytkownik bedzie się logował, to mu sie otworzy witryna grupy. Czyli cztery bazy z użytkownikami i cztery rodzaje witryn. Każda witryna przypisana jest do jednej z baz. Dzięki. Ten post edytował tiramizu 3.01.2006, 22:10:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
naucz sie podstaw to rozwiazanie samo przyjdzie ci do glowy
m.in. $_POST['a'] 4 bazy ![]() zastanow sie czy jest ci to wogole potrzebne i czy wiesz wogole o czym piszesz. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze to wstawiaj kod w odpowiednich znacznikach!!
po drugie to masz czetery osobne bazy danych czy cztery tabele w jednej bazie? jezeli masz cztery osobne bazy danych to mozesz zrobic np. liste wyboru witryn, z ktorych jest uzytkownik i pozniej wedlug jego wyboru laczyc sie z ta baza i wyswietlac formularz logowania i operowac juz na tej witrynie... lub przy logowaniu sprawdzac wszystkie bazy i jezeli znajdziesz uzytkownika w jednej z nich to operujesz juz wtedy na tej witrynie!!! a napisac to naprawde nie jest trudne!!! zycze milej zabawy ![]() pozdro Ten post edytował brachu 4.01.2006, 08:17:58 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wziąłeś pod uwagę że np. w 3 bazach może istnieć użytkownik o zadanym loginie, jeśli tak będzie to co zrobisz
![]() Ten post edytował UDAT 4.01.2006, 16:53:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:43 |