![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2005 Skąd: Koło / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie phpmyadmin i napotkałem na problem, bo po odpaleniu w przeglądarce http://localhost/phpmyadmin dostaję okienko do wprowadzenia loginu i hasła i szczerze mówiąc to nie wiem, co mam tam podać
![]() ![]() wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Co tam trzeba podać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba tam podać login i hasło... Np. root i hasło jakie ustawiłeś sobie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2005 Skąd: Koło / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie już chyba wszystkie kombinacje próbowałem i hasło roota, i hasło użytkownika, i hasła od użytkowników bazy danych i nic z tego. Dodam, że baza jest cały czas uruchomiona i z linii komend moge się spokojnie do niej zalogować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spod MySQL Control dodaj nowego użytkownika i potem za jego pomocą zaloguj się do phpMyAdmin... może użytkownik nie ma dostępu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na pewno dobrze skonfigurowałeś phpMyAdmin'a?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hm...a co rozumiesz przez konfiguracje phpMyAdmina?! o jakieś konkretne ustawienia, pliki Ci chodzi?! Bo szczerze mówiąc to nic nie zmieniałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za link, trochę pogrzebałem i pomogło!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:51 |