![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z logami. Chcę aby apache zapisywał logi w innym miejscu niż robi to domyślnie. (niby proste) Konfiguracja w apache2.conf: ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log ErrorLog "/var/www/.../.../error.log" CustomLog "/var/www/.../logs/access.log" combined CustomLog "/var/www/.../logs/access_agent.log" agent Sprawa wygląda tak że w/w pliki tworzą się w .../logs/, ale dane się do nich nie zapisują, tzn do access.log i access_agent.log Np do pliku error.log zapisują się tylko : [Mon May 13 10:32:19 2013] [notice] Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.4.6-1ubuntu1.2 configured -- resuming normal operations [Mon May 13 11:17:15 2013] [notice] caught SIGTERM, shutting down [Mon May 13 11:17:28 2013] [notice] Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.4.6-1ubuntu1.2 configured -- resuming normal operations [Mon May 13 11:26:56 2013] [notice] caught SIGTERM, shutting down ..... W tym samym czasie (przy takiej konfiguracji) dane się cały czas zapisuję w domyślnym miejscu czyli: /var/log/apache2/access.log i /var/log/apache2/error.log Czy może mi to ktoś pomóc pojąć? Siedzę na tym już drugi dzień. Próbowałem nawet zmienić prawa do plików na 777 i nic. Skoro apache mógł sam utworzyć pliki to i powinien być wstanie do nich pisać ![]() Jeżeli nikt nie ma pomysłu to zastanawiam się nad skryptem shelowym który powiedzmy co 5 minut będzie kopiował mi pliki logów we wskazane miejsce np za pomocą Crona. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy oby na pewno jesteś przekonany, że pliki logów w miejscu, w którym nie zapisuje się nic poza tym, że demon został uruchomiony/zatrzymany utworzył proces apache/httpd?
Prawa do pliku to nie wszystko ![]() Z innej strony: Twoje rozwiązanie generuje podwójne zajęcie miejsca. Jeśli chcesz mieć wgląd do logów dla danej strony w "innym miejscu" poszukaj pod hasłem "mount bind" ![]() Ten post edytował mar1aczi 15.05.2013, 06:22:02 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:52 |