![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam Ci ja taki problem, iż w pliku .htaccess jakiegoś tam skryptu stoi
Kod :Location /*.(php|html|css|js) Use php5 I fajnie, ale moj XAMPP (Build 6000), a własciwie zawarty w nim Apache w error.log pisze sobie o tak Kod [Sat Mar 08 21:56:18 2008] [alert] [client 127.0.0.1] C:/xampp/htdocs/bioOriginal/.htaccess: Invalid command ':Location', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration I tu następuje moje pytanie - jaki moduł musze mieć, coby to cudo zadziałało? Na oficjalnej dokumentacji znalazłem tylko komende <Location>, ale ta jest w core i modułu nie wymaga. Szukanie w google to dosyc cieżka sprawa, gdyż to olewa : i szuka samego Location, a to dosyc wieloznaczne. Any ideas? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze takie pytanie: co chcesz osiągnac?? bo widze ze chcesz móc parsowac pliki o rozszerzeniach html, php, css, js przez php
![]() Ale jest też druga metoda, moze nie taka cudowna i idealna, ale jednak -> mod_rewrite i zrobienie fixów do konkretnych plików tak by widniały one jako pliki .js .css etc, ale były faktycznie plikami php, wtedy parsowanie mamy "załatwione" ![]() No zawsze mozna generowac JS, CSS i reszte za pomoca plików php czyli np. css/style.php js/functions.php Zadziała to, ale dla pewnosci warto wtedy ustawić jaki typ pliku chcesz załadowac do strony np: <link rel="stylesheet" href="css/style.php" type="text/css" /> <script type="text/javascript" src="js/functions.php"> Pozdrawiam -------------------- Impossible is nothing.
php is for idiots, i'm using php version 5 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja napisałem,co chce osiągnąć. Działające :Location. Wiem, że efekt ten moge osiagnąć w pare innych sposobów, chociażby używając wpomnianego <Location>. A pasować chce dlatego, że tak sobie zażyczyła osoba, która projektem zarządza
![]() Ten post edytował Maksymus007 8.03.2008, 22:17:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem po kilku latach.
Na serwerze produkcyjnym stoi i działa CODE :Location /*.php Use php53 :Location Po ściągnięciu do mnie na lokalnego LAMPa (Ubuntu 14.04), dostaję Internal Server Error, a w logach błąd, który kolega przytoczył wyżej. Nie wiem, do czego to służy, i nie to chyba najistotniejsze. Chcąc mieć kod zgodny na serwerze zewnętrznym i na lokalu nie mogę usunąć tej sekcji (wtedy u mnie działa), na serwerze strona zwraca wtedy następujący błąd:
(dodałam spacje dla czytelności). Jak widzicie system stoi na CodeIgniterze. Może jednak ktoś by miał wiedzę, żeby pomóc w tym temacie? Jestem gotowa dostarczyć wszelkich niezbędnych informacji. Mam odpowiedź. Taka właśnie a nie inna składnia jest specyficzna dla serwera home.pl - polecenie służy do ustawienia wyższej wersji PHP dla konkretnego folderu. Ja na przykład u siebie mam 5.5 (domyślne dla LAMPa na tym Ubuntu), tak więc te linie nie są potrzebne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:32 |