![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz przez który użytkownik będzie mógł wysyłać na serwer pliki spakowane rar lub zip no i te pliki będą dość duże np. 50 MB i chcę zrobić tylko jeszcze nie wiem jak loader, który po kliknięciu wyślij odbiera plik sprawdza rozmiar wyświetla rozmiar i wyświetla ile już zostało przesłane, wielkość pliku można sprawdzić w php tylko nie mam pojęcia jak zrealizować to żeby pokazywało ile już wysłano i wyświetlało to, zastanawiałem się nad javą ale nie wiem.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może Ci pomóc:
http://forum.php.pl/index.php?act=UserCP&CODE=00 A tak poza tym to 50 MB przez stronę www... słabo to widzę... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
link który mi dałeś to link do profilu
a jak inaczej zrealizować wysyłanie przez forumularz plików większych do np. 100 MB -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz klienta FTP
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej utworz dodatky serwer ftp. jeden zawsze jest aktywny przez firme hostingujaca a dodatkowe- np. dla anonimowych uzytkownikow sam musisz stworzyc np. w cpanelu jesli takim dysponujesz. to powinno byc najlepsze rozwizanie
![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... a ajax ? (to jest pytanie)
|
|
|
![]()
|
|
no mogę załozyć konto anonimowe, ale wtedy mozna robić tam upload przez formularz?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna, pliki beda zapisywane na tym koncie ftp. Dokladnie jak to zrobic radze zapytac admina serwera, obejdzie sie bez dlubania w kodzie-moze maja gotowca jakiegos
![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
No i podaje plik przez formularz zwraca komunikat ze plik wysłany, wysyłam plik 123.jpg łącze się z serwerem patrze co na serwerze a tam plik Cytat C:\DOCUME~1\SHAMIL~1\USTAWI~1\Temp\phpB4.tmp coś jest w tym w manualu jest coś takiego jak no i plikiem źródłowym jest plik z formularza a ten plik docelowy ? Ten post edytował stefan_precz 9.06.2005, 15:24:35 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt odbierajacy plik bedzie mogl cokolwiek zaczac wyswietlac gdy JUZ ODBIERZE ten plik.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
no ale plik jest przekazywany przez formularz
Kod <form enctype="multipart/form-data" action="zamowienie.php" method="post"> Załaduj ten plik:<input name="plikuzytkownika" type="file" size="20"> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> i przenoszony w zmiennej $plikuzytkownika -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona (+skrypt php) bedzie mogla byc wyswietlona po otrzymaniu zadania POST. W zadaniu zostaje wyslany caly plik. Zadanie zostanie wyslane gdy zostanie wyslany caly plik (+inne dane). Czyli: dopoki plik nie zostanie uploadowany nie uruchomi sie skrypt php -> plik nie zostanie wrzucony do $plikuzytkownika ($_FILES[ 'plikuzytkownika' ] ), nie pobierzesz jego wielkosci, itd.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
ok udało się
![]() Ten post edytował stefan_precz 9.06.2005, 21:23:54 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat zalezy moze od ustawien serwera? TAK Co udalo ci sie juz zrobic? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
udało mi się zrobić to ze pliki przyjmuje w normalnej postaci, tylko własnie jest teraz problem taki ze nie przyjmuje plików większych niz 1 MB
Ten post edytował stefan_precz 9.06.2005, 21:48:16 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wysyłanie pliku nie podchodzi przypadkiem pod przekroczenie dozwolonego czasu wykonywania skryptu? Może spróbuj go zwiększyć trochę. Chyba że to fakycznie jest tak, że 0,99mb działą, a 1,01 już nie ;-)
|
|
|
![]()
|
|
w kodzie nie mam nic na temat definiowania czasu przesyłu poza tym jak przesyłam plik 1 MB to trwa to chwile a jak daje plik 2 MB to od razu dostaje info ze pliku nie da się przesłać
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:50 |